TV-bilder skal felle svenske bråkmakere

Røykbomber og bengalske lys på tribunen gjorde at ishockeykampen mellom AIK og Djurgården måtte avbrytes for en stund. Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX Les mer Lukk

Med hjelp av et rikt bildemateriale fra ishockeyopptøyene i Globen onsdag, håper stockholmspolitiet på å straffe hovedmennene.

AIK-fans gikk til angrep på egne ordensvakter og skapte fullt kaos i Globen midt under derbyet mellom AIK og Djurgården i svensk eliteserie i ishockey.

Først oppsto masseslagsmål på tribunene, og senere rømte spillerne ut på isen og inn i garderoben på grunn av stor uro, røykbomber og tenning av bengalske lys.

– Dette var et av de verste derbyene vi har opplevd. Vi er svært skuffet og vil uttrykke vår sorg og frustrasjon, sier operativsjef Christian Agdur i Stockholms-politiet.

Rundt 15 mennesker ble pågrepet i forbindelse med kampen.

Nå vil politiet så raskt som mulig nedsette en gruppe som før neste derby 11. januar skal identifisere hovedmennene rundt bråket ut fra TV-bildene.

– Vi snakker om individer som kun har til hensikt å skape vold. Vår ambisjon er å pågripe de mest aktive.

220 politifolk var i aksjon i og rundt Globen i forbindelse med kampen. Pris: Cirka 1 million svenske kroner.

Til slutt vant Djurgården kampen med 3-1.

AIK-fansen har en lang historie med bråk og opptøyer bak seg i forbindelse med fotball- og ishockeykamper mot erkerivalen.

(©NTB)