Avhører vitner etter postran i Oslo

Den nedbrebte bilen som først ble brukt av ranerene, men som ble funnet ved Engebråten skole. (Foto: ABC Nyheter-tipser) Les mer Lukk

Flere skudd skal ha blitt avfyrt under et ran på et postkontor på Kjelsås i Oslo torsdag formiddag. Ingen ble fysisk skadd.

– Det var trolig løsammunisjon som ble brukt. Vi har i hvert fall ikke klart å finne noen kuler på stedet, opplyser politiførstebetjent Gunnar Thoresen til NTB.

Han er fungerende leder for etterforskningsenheten i oslopolitiets avdeling for organisert kriminalitet, og det er hans avdeling som har overtatt ranssaken.

– Det er rutinen i denne typen saker, forklarer Thoresen og sier de ikke har grunn til å tro at ranet kan knyttes til organisert kriminalitet.

Tente på fluktbilen

– Nå jobber vi med vitner for å se hva de kan gi oss, men foreløpig har vi ingen spor som peker i en bestemt retning, sier førstebetjenten. Han sier de så langt vet at ranet ble begått av to menn. Det er mulig de fikk hjelp av en eller flere andre i flukten, men Thoresen sier de ikke kan fastslå dette ennå.

Ranerne stakk av fra åstedet i en bil som ble stukket i brann på en gangvei bare noen hundre meter unna postkontoret. Politiet etterlyste en svart SUV kort tid etter ranet.

– Det er litt vanskelig å si hva slags type SUV det dreier seg om, men den er høyst sannsynlig asiatisk, altså lagd i Korea, Japan eller lignende, sa politiets operasjonsleder Tor Grøttum torsdag formiddag.

Både helikopter og hunder ble satt inn i jakten på gjerningsmennene.

Den ene raneren skal ha vært lys i huden og var iført en grå hettegenser med lomme på magen, mørkeblå jeans og svarte sko.

Den andre raneren hadde på seg en rosa hettejakke med sort stripe på hetta, svarte bukser og jeans under den svarte buksa, samt svarte fritidssko.

Trolig begrenset utbytte

Torsdag formiddag ble det opplyst at ranerne trolig ikke har fått med seg mye i utbytte, men Thoresen ønsker ikke å gå nærmere inn på dette spørsmålet.

Politiet har heller ikke villet gi noen detaljer om hva slags våpen som ble brukt.

Politiet fikk melding om ranet klokken 9.54.

Postkontoret ble stengt, men informasjonssjef Jørn Michalsen sa til Aftenposten at de kalte inn folk for å åpne igjen for pakkeutlevering. Filialen holder åpent som vanlig på julaften.

(©NTB)