HamKam begjærte seg konkurs

Hamkams Vegard Bjerke skuffer over tapet i eliteseriekampen mellom Hamkam og Molde i 2008. Nå kan klubben gå konkurs. Foto Stian Lysberg Solum / SCANPIX Les mer Lukk

Fotballklubben HamKam har begjært seg konkurs, og styret i klubben stiller sine plasser til disposisjon.

Styrene i HamKam Fotball og HK Sport AS har besluttet å begjære oppbud. Beslutningen vil bli realisert torsdag 30. desember, heter det i en pressemelding.

En slik frist gir omgivelsene anledning til å ta over ledelsen av klubben og sikre manglende tilskudd og likviditet.

Tirsdag ettermiddag ble spillergruppen i HamKam og de ansatte informert om situasjonen i den nyopprykkede 1. divisjonsklubben.

Hvis ikke et nytt styre kommer på plass i tillegg til friske penger, starter klubben i 5. divisjon neste sesong.

Sjokkbeskjed

HamKam-spillerne er mer eller mindre i sjokk etter tirsdagens vonde beskjed fra klubbledelsen.

– Vi rykket opp med et ungt og lokalt lag og vi har framtiden foran oss. Nå kan alt være ødelagt. Det føles for jævlig, sier Vegar Bjerke til TV 2 Sporten.

– Vi opplever situasjonen som svært kritisk. Hvis ikke klubben får inn friske penger innen nyttår så er det slutt, sier han.

HamKam har slitt både sportslig og økonomisk siden nedrykket fra eliteserien i 2008. Klubben rykket ytterligere nedover til 2. divisjon etter 2009-sesongen, men rykket opp igjen til 1. divisjon denne sesongen. Men forbruket på veien nedover har vært stort.

Ville dekke gjeld

Den 15. desember vedtok bystyret i Hamar å dekke klubbens gjeld på rundt 8,5 millioner kroner til Briskeby-selskapene. Dette var hvis man unngikk konkurs.

– I lys arbeidet som har vært nedlagt, resultatene vi har oppnådd og utsiktene for å drive klubben innenfor de realistiske og nøkterne rammer er det bittert å gi opp nå, sier styrelederne i HamKam Fotball Morten Andreas Meyer og Torkild Korsnes i HK Sport AS, i en felles uttalelse.

– Vi må ta vårt styreansvar på alvor. Vi har ikke vært i stand til å få på plass en løsning som løser likviditetsutfordringene og sikrer balanse i regnskapet for 2010. Uten dette er heller ikke de nødvendige rammene for 2011 på plass, konkluderer Meyer.

I denne situasjonen er også HamKam uten realistisk mulighet til å oppnå lisens fra Norges Fotballforbund.

(©NTB)