Ingen ekstremkulde, men hvit jul

- Kaldt, men ikke så kaldt, melder meteorologen om juleuken. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Den ekstreme kulda som var varslet på Østlandet i førjulsdagene, uteblir mer eller mindre. Men hvit jul blir det. I sør kan det bli store nedbørsmengder og vanskelig kjøreforhold.

– Den kaldeste dagen får vi onsdag. Da vil temperaturen i Oslo krype ned mot minus 13-14 grader. Det blir en kald værtype over hele Østlandet, men sammenlignet med det som var langtidsvarselet på Yr.no er temperaturene noe nedjustert, sier vakthavende meteorolog Mette Skjerdal ved Meteorologisk institutt til NTB.

Mange vil nok være mer interessert i å vite hva slags føre det blir i jula enn å telle antall kuldegrader.

Yr.no kan melde at det blir hvit jul i det meste av landet. Det blir noen snøbyger i Finnmark og ytre strøk av Nord-Troms, mens et høytrykk vil gi fint vær i Nordland og store deler av Troms.

I Trøndelagsfylkene blir det kuling på kysten, og trolig litt snø. På Vestlandet kan det bli snøfnugg i lufta og fin vinterstemning på julaften, mens det blir langt mer enn bare noen snøfnugg på Sørlandet og Østlandet.

– Det blir en god del nedbør i Agder og Telemark på torsdag og fredag. Det kan komme 20-30 centimeter, sier statsmeteorolog Per Egil Haga.

Væromslaget med lavtrykk fra sør vil gi økt vind. Kombinert med snø vil det bli vanskelige kjøreforhold. Det gjelder også fjelloverganger mellom øst og vest.

(©NTB)