Lege siktet for SMS-voldtekt

Siktelsen mot den 38 år gamle tidligere overlegen ved Sykehuset Innlandet er utvidet til å gjelde voldtekt. Overgrep foretatt via SMS klassifiseres som dette.

Ifølge TV 2 mener politiet at mannens SMS-kontakt med flere unge jenter må betegnes som voldtekt ettersom legen via tekstmeldinger skal ha truet eller lurt jentene til å ha seksuell omgang med seg selv. Dette klassifiseres som voldtekt ifølge straffeloven.

Mannens forsvarer sier til TV 2 at hans klient nekter for at kontakten med jentene kan karakteriseres som voldtekt.

– Dette handler om en mye mildere form for utnytting. Min klient angrer også veldig på det han har gjort, sier advokat Krister Øie Braute. Braute reagerer også på lekkasjene fra politiet angående siktelsen og varsler at han vil be Spesialenheten for politisaker om å etterforske dette.

Den siktede har gitt beskjed om at han samtykker til videre varetektsfengsling. Han blir dermed sittende i varetekt i fire uker med brev- og besøkskontroll.

Kripos er koblet inn i etterforskningen av saken. Politiet vil informere om etterforskningen av saken på en pressekonferanse mandag ettermiddag.

Les også: - Lege filmet og forgrep seg på jente i narkose

Utvidet siktelse

Mannen ble pågrepet 23. oktober i år og siktet for utpressing, trusler og seksuelt krenkende oppførsel mot unge jenter på sykehuset i Elverum.

Blant annet skal politiet ha videobevis for at den tidligere overlegen filmet og forgrep seg på ei jente mens hun lå bedøvd på operasjonsbordet. Dette forholdet skal imidlertid ikke ha vært samleie eller vært av en slik karakter at det omfattes av voldtektsparagrafen.

Jentas alder er ikke kjent, men ifølge siktelsen er ofrene i saken ned til elleveårsalderen.

Mannen er siktet for overgrep mot 20 jenter. Ytterligere ti jenter er innblandet, men ifølge siktelsen kom ikke legen noen vei med forsøkene sine overfor dem.

Innrømmer straffskyld

Den tidligere legen har innrømmet straffskyld for å ha skaffet seg seksualiserte bilder av minst seks unge jenter, samt forsøk på økonomisk utpressing av en mannlig millionær fra Sunnmøre.

Ifølge siktelsen er ti menn blitt ofre for utpressing ved at de har sendt bilder av seg selv til legen etter at han først sendte dem bilder.

Statens helsetilsyn fratok mannen legeautorisasjonen i forrige uke. 38-åringen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet. (©NTB)

Les også: Lege siktet for utpressing

Flere nyheter på ABC Nyheters forside.