Høyre størst i ny måling – Ap stuper

Høyre og Erna Solberg øker kraftig ifølge en ny meningsmåling. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

Høyre er landets største parti med en oppslutning på 27,3 prosent i en ny meningsmåling. De tre rødgrønne regjeringspartiene har til sammen en oppslutning på 36,8 prosent.

Høyre går fram med 2,9 prosentpoeng til 27,3 prosent, samtidig som Arbeiderpartiet stuper 5,2 prosentpoeng til 26 prosent i målingen Synovate har gjort for Dagbladet i desember. Det er 9,4 prosentpoeng dårligere enn ved valget for vel ett år siden.

Frp er det tredje største partiet med en oppslutning på 23,8 prosent, en framgang på 1,2.

Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti får henholdsvis 5,8 og 5 prosent på målingen. Kristelig Folkeparti får 4,7, mens Venstre får 4 prosent.

– Høyre har festet grepet. Målingen bekrefter at Høyre har en ganske stor ledelse, også på Frp. Det stemmer med tidligere målinger sier valgforsker Hanne Marthe Narud til Dagbladet.

Aps partisekretær tar tilbakegangen alvorlig.

– Dette er et signal fra velgerne som vi tar på alvor. Det er en meget sterk tilbakegang. Det er åpenbart at velgerne er kritiske til mye av det som skjer, sier Raymond Johansen til Dagbladet.

Om denne målingen var valgresultat, ville de rødgrønne regjeringspartiene fått 65 stortingsrepresentanter, 21 færre enn i dag. Høyre og Frp ville alene fått 92, som er 21 flere enn i de to har i dag. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter