«Elver av ild» etter eksplosjon i Mexico

Your browser doesn't support HTML5 video.

«Elver av ild» etter eksplosjon i Mexico
Minst 22 personer mistet livet da en oljerørledning eksploderte i Mexico søndag. Brennende olje dannet livsfarlige elver i gatene, og 30 boliger ble flammenes rov.

Eksplosjonen fant sted tidlig søndag morgen langs Petroleos Mexicanos rørledning i byen Texmelucan. Den skal ha blitt forårsaket av tyver som prøvde å stjele olje i et av byens nabolag – med en rekke boliger i nærheten.

– En kriminell gjeng slo hull på rørledningen til statseide Pemex, og ledningen lakk ukontrollert på grunn av det store trykket, sier Valentin Meneses i delstatsmyndighetene i Puebla.

– Gatene ble oversvømt, så kom det en gnist, og vi så elver av ild i gatene.

Flyktet

Tjukk, svart røyk la seg over et stort område, folk flyktet fra hjemmene sine i panikk, og store brannmannskaper og soldater kjempet mot flammene.

32 personer kom til skade i eksplosjonen og brannen. Over 80 boliger fikk skader, mens 30 ble totalt ødelagt.

Flammene hadde så høy temperatur noen steder at jernporter ble bøyd og vinduer knust, og kun skallet sto igjen av biler.

Rammet mens de sov

Flere av ofrene lå og sov da eksplosjonen rammet tidlig om morgenen, og de hadde ingen mulighet til å komme seg i sikkerhet. Det er barn blant ofrene, og en hel familie ble tatt av flammene.

Flere hundre innbyggere fikk beskjed om å evakuere mens brannen herjet søndag formiddag, og myndighetene frykter noe av oljen har lekket ut i elven Atoyac.

Brannen var under kontroll på ettermiddagen, men da hadde 22 mennesker mistet livet.