Svindal satset for voldsomt – endte i snøføyka

Aksel Lund Svindal ga alt for å få med mest mulig fart inn mot målhenget i Val Gardena, men falt ikke lenge før målpassering. (Foto: Scanpix). Les mer Lukk

Aksel Lund Svindal ga alt for å få med mest mulig fart inn mot målhenget. Det ble litt for voldsomt, og dermed endte han i snøføyka.

– Det gikk bra, og jeg kjørte bedre og bedre på veien nedover. Jeg kjørte for en plass på seierspallen, sa Aksel Lund Svindal til NTB etter rennet.

Han lå an til det da han fikk slag på skiene og rotasjon, som gjorde at han gikk over ende. Da gjensto det vel 20 sekunder å kjøre.

– Jeg så at mange kjørte dårlig i et lite parti helt mot slutten. Jeg bestemte meg for å prøve og få med litt ekstra fart ut av det partiet på vei inn mot målhenget, men satsingen ble for voldsom, slo Svindal fast overfor NTB.

Østerrikeren Michael Walchhofer gikk til topps i super G-rennet i Val Gardena fredag.

Litt blå

– Jeg er litt blå etter møtet med underlaget, men det går bra. Fallet var ikke dramatisk, så det er ingenting å snakke om, sa Svindal. Han var raskt på beina igjen etter uhellet, spente på seg skiene og skled ned til mål.

Walchhofer kjørte inn til 1.34,35 og slo den tyske overraskelsesmannen Stephan Keppler med 67 hundredeler. Tredjeplassen gikk til canadieren Erik Guay, 81 hundredeler bak Walchhofer.

Det var Walchhofers andre triumf i verdenscupen i år, og han vant i Val Gardena for fjerde gang i karrieren.

Rennet i Val Gardena var Svindals tredje i super G denne sesongen, og nok en gang endte det uten klaff. Han innledet verdenscupsesongen i denne disiplinen med 29.-plass i Lake Louise. Det fortsatte med en litt oppløftende 9.-plass i Beaver Creek, men ble til en skikkelig nedtur med fallet fredag.

I fjor gikk Svindal til topps i det tilsvarende rennet i Val Gardena. Nå er det over en måned til han får den neste super G-sjansen i verdenscupen. Det er Kitzbühel fredag 21. januar neste år.

Aldri på pallen

Lørdag får Aksel Lund Svindal en ny sjanse i Val Gardena. Da er det utfor som står på programmet, men det er et utforrenn der Svindal aldri har hatt full klaff.

Han har ikke klart å hevde seg helt i toppen i de to treningsomgangene som er gjennomført, men mener han har det som skal til for å kunne gjøre det bra i lørdagens renn.

– Jeg har aldri vært på pallen her, og jeg har aldri trivdes skikkelig i denne utfortraseen i Val Gardena. Det kan nok være noe av årsaken til at jeg ikke har kjørt helt på topp i treningsomgangene.

– Men når det er sagt, føler jeg at jeg har brukbare ski og god form, slik at det skal være mulig å kjempe helt i toppen, i alle fall blant de fem beste, sa Svindal til NTB etter fredagens super G.

Kjetil Jansrud klarte ikke helt å henge med i traseen, som hadde altfor få svinger etter hans smak. Han var mellomfornøyd med tiden, som var 2,78 sekunder bak vinneren.

– Dette rennet ble for mye rett fram og for likt utfor for meg, sa Jansrud til NTB. Han var ikke blant de beste i fredagens renn og endte til slutt på 29.-plassen. Lørdag står han over utforrennet i Val Gardena for å forberede seg skikkelig til søndagens storslalåm i Alta Badia. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter