Ståle får bryne seg på Chelsea

Flere storkamper dukket opp da mesterligaens åttedelsfinaler ble trukket fredag. For Ståle Solbakkens FC København (bildet) blir det Carlo Ancelottis Chelsea som må stoppes. (Foto: Scanpix). Les mer Lukk

Flere storkamper dukket opp da mesterligaens åttedelsfinaler ble trukket fredag. For Ståle Solbakkens FC København blir det Carlo Ancelottis Chelsea som må stoppes.

Solbakken er blitt hyllet som en helt i København etter å ha tatt laget videre fra mesterligaens gruppespill for første gang i historien. Men Chelsea blir litt for tøffe, tror treneren selv.

– Det var ingen god sportslig trekning. Over to kamper blir det veldig, veldig vanskelig mot Chelsea, sier Solbakken til VG Nett.

Nordmannen tror heller ikke Chelseas nåværende formsvikt i serien vil gjøre utslag i kampene som skal spilles i februar og mars.

– De har vært veldig gode i flere av kampene, særlig mot Tottenham sist. Det er uansett lenge til vi skal møte dem, så denne formsvikten har ikke noe å si, legger han til.

Heldig Riise

Det skulle uansett godt gjøres å unngå en tøff motstander for nordmannen, da de fleste gruppevinnerne var svært gode lag. Heldigst var kanskje John Arne Riise og Roma, som møter ukrainske Sjakhtar Donetsk i åttedelsfinalen.

Heldige var også Manchester United, som vant sin gruppe foran spanske Valencia. Alex Fergusons menn møter Marseille i neste runde og unngikk antatt vanskeligere lag som Inter og Milan.

Like lett blir det ikke for Tottenham, som tar imot nettopp Milan og den giftige superspissen Zlatan Ibrahimovic. Svensken har puttet jevnt og trutt for laget som leder serie A med seks poeng.

– Det blir to store kamper. Jeg ville gjerne valgt Milan. De leder i Italia, og det gjør at det er klart for et flott møte over to kamper. Jeg gleder meg, lyder Tottenham-manager Harry Redknapps reaksjon til trekningen.

Storkamper

To finaler fra senere år gjentar seg også i den første utslagsrunden. I fjor gikk Inter til topps i mesterligaen med 2-0 over Bayern München i finalen. Denne sesongen møtes lagene i åttedelsfinalen. I tillegg barker Arsenal og Barcelona, som var finalister i 2006, sammen.

– Vi har fortsatt litt vondt for å svelge den tapte finalen i vår, og nå har vi muligheten til å snu ting med to nye kamper mot Inter. Det blir vanskelig, men vi kunne ikke fått en mer spennende motstander, sier Bayerns sportsdirektør Christian Nerlinger.

For Real Madrid ble fjorårets mesterliga et mareritt, da spanjolene tapte i åttedelsfinalen mot franske Lyon. Historien kan gjenta seg når lagene møtes igjen i årets utgave.

Tyske Schalke imponerte da de gikk til topps i gruppe B foran Lyon. De møter Valencia i åttedelsfinalen – i to kamper hvor spissveteranen Raúl får et gjensyn med gamle kolleger fra spansk fotball.

Slik spilles åttedelsfinalene:

Roma – Sjakhtar Donetsk

Milan – Tottenham

Valencia – Schalke

Inter – Bayern München

Lyon – Real Madrid

Arsenal – Barcelona

Marseille – Manchester United

FC København – Chelsea

De første åttedelsfinalene spilles 15./16. og 22./23. februar. Returkampene spilles 8./9. og 15./16. mars. (©NTB)