– Lege filmet og forgrep seg på jente i narkose

Politiet skal ha videobevis for at en 38 år gammel overgrepssiktet lege fra Hedmark filmet og forgrep seg på ei jente mens hun lå bedøvd på operasjonsbordet.

En video av overgrepet skal være en del av det store beslaget av barneporno politiet beslagla hjemme hos mannen, ifølge NRK.

Mannen, som ble pågrepet og siktet for utpressing, trusler og seksuelt krenkende oppførsel mot unge jenter i høst, skal ha utført overgrepet på sykehuset i Elverum.

Verken politiet eller mannens forsvarer vil uttale seg om saken, men ifølge kanalen har mannen tilstått å ha filmet jenta mens hun lå i narkose på operasjonsbordet. Det er ikke kjent hvor alvorlig overgrep det er snakk om.

Overlegen, som var ansatt ved Sykehuset Innlandet, ble 23. oktober i år pågrepet mens han var på jobb for Norsk Luftambulanse på Dombås. Han har sittet fengslet siden pågripelsen. Politiet forbereder nå utvidelse av siktelsen mot mannen til å gjelde overgrep på minst 25 mindreårige jenter, ifølge VG.

Legen har innrømmet straffskyld for å ha skaffet seg seksualiserte bilder av minst seks unge jenter, samt forsøk på økonomisk utpressing av en mannlig millionær fra Sunnmøre. Statens helsetilsyn fratok ham legeautorisasjonen tidligere denne uka. (©NTB)