Berger tilbake i seiersrus

Berger tilbake i seiersrus
Ti måneder etter at Tora Berger vant OL-gull, var skiskytteren torsdag tilbake med feilfri skyting og karrierens sjuende verdenscuptriumf.

Lesjingen gikk en fantastisk sisterunde og holdt så vidt unna for verdenscupleder Kaisa Mäkäräinen på 20-kilometeren. 1,8 sekund skilte til slutt, men den finske jenta var klart raskest i sporet ettersom hun pådro seg ett tilleggsminutt.

– Jeg fikk høre av sekundanten på toppen av siste bakke at jeg var fire sekunder foran. Etter å ha kjørt utfor mot stadion, der jeg vet jeg er bedre enn henne, hørte jeg det var to sekunder. Da så jeg muligheten til å greie det, sa Tora Berger til NRK.

Uten toppfart

I forbindelse med den norske skiåpningen på Beitostølen i november, ble lillesøster Berger syk. Hun var tilbake i trening først etter ti dager. I ekstremkulden i svenske Östersund valgte hun å stå over sprinten og dermed også jaktstarten.

Dermed slo 29-åringen til med seier i sesongens fjerde renn. Forrige sesong, som Berger toppet med å vinne tidenes 100. norske gull i vinter-OL, åpnet hun med seier i annet renn.

– Jeg er ikke i nærheten av toppfarten ennå. Sykdommen satte meg litt tilbake, så jeg har fortsatt litt å gå på, hevdet Tora Berger.

Annen seier

Mäkäräinen leder fortsatt verdenscupen sammenlagt etter fem plasseringer på seierspallen i løpet av seks renn. Franske Marie Laure Brunet tok tredjeplassen torsdag.

20-kilometeren har Berger kun vunnet én gang før – i OL. Lesjingen tok sin første verdenscupseier på jaktstart i finske Kontiolahti for drøyt tre år siden.

Før seieren torsdag var 9.-plass på sprint i østerrikske Hochfilzen sist helg sesongbeste.

Ann Kristin Flatland ble nest beste norske jente på 15.-plass. (©NTB)