Sverige-helt fryktet hjertesykdom

Sverige og Cecilia Grubbström er klare for semifinale i EM-2010. (Foto: Scanpix). Les mer Lukk

For snart tre uker siden ble Cecilia Grubbström kjørt til sykehus med et helt uregjerlig hjerte. Onsdag reddet hun Sverige til semifinale i håndball-EM.

Keeperen spilte en knallgod annen omgang (over 60 i redningsprosent) da Ungarn ble slått 24-19. Det la grunnlaget for at svenskene snudde kampen og vant.

Nå venter semifinale mot Romania lørdag - for første gang i historien.

Norge-Danmark i semi

Oppgjøret mot Ungarn var lenge meget spennende, men svensken dro ifra på slutten og cruiset inn til femmålseier mot de ungarske jentene.

Ungarerne ledet 8-3, 12-8 og 18-16, men nok en gang sprakk det i 2. omgang.

Resultatet gjør at Norge garantert møter Danmark i semifinalen dersom det blir minst ett poeng mot Nederland.

Et norsk tap kan også gi avansement. Norge kan ryke med seks mål og likevel komme til semifinale. Vinner Nederland med sju mål eller mer, går de videre på målforskjell i interntabellen mellom Nederland, Norge og Frankrike.

Stresspuls

Målvakt Grubbström falt om på banen under en treningsøkt med Sverige i Landskrona. Hjertet slo vilt og ville ikke roe seg.

Etter en rekke tester på sykehus ble det slått fast at hun hadde fått såkalt stresspuls.

Et hektisk reiseprogram med klubblaget Sävehof og landslaget, i tillegg til jobb utenfor håndballen, hadde gått for hardt inn på henne.

I noen dager var det uklart om Grubbström rakk EM. Hun droppet den siste oppkjøringsturneringen i Paris. En avslappende helg på hjemmebane fikk henne på beina igjen.

– Jeg rakk å tenke tusen tanker i løpet av de dagene, sa hun etter at EM-reisen var booket.

Grubbström var også meget viktig da Sverige slo Norge 24-19 tidligere i EM. Da vant hun keeperkampen mot vår egen Katrine Lunde Haraldsen. (©NTB)