Stockholmsbomber ba kona om tilgivelse

Taimour Abdulwahab al-Abdaly, som sprengte seg i lufta i Stockholm, skrev avskjedsbrev til kona og de tre barna, ifølge britiske medier. Les mer Lukk

Selvmordsbomberen som sprengte seg i lufta i Stockholm, skrev avskjedsbrev til kona og de tre barna, ifølge britiske medier.

– Min kjærlighet til dere var aldri en løgn. Tilgi meg for at jeg ikke fortalte dere, skriver Taimour Abdulwahab al-Abdaly (28) i brevet, ifølge den britiske tabloiden The Mirror.

Kona, sier hun ikke kjente til at mannen hennes planla et selvmordsangrep i den svenske hovedstaden.

– Selvfølgelig gjorde jeg ikke det. Jeg er veldig opprørt og knust akkurat nå, sier kvinnen, som bor i Luton nord for London sammen med barna.

Svensk-irakiske Abdaly omtales av venner som en helt vanlig gutt fram til han dro til England i 2001 for å studere. Familien skal ha blitt sjokkert over hvordan han forandret seg, ifølge Daily Telegraph.

– Det er ingen tvil om at han forandret seg etter at han flyttet til England. Han pleide å drikke øl og gå på nattklubber. Han brydde seg ikke om politikk eller religion. Han hadde til og med en israelsk kjæreste. Han hadde mange kjærester, han nøt livet, sier vennen.

Da han kom tilbake fra Storbritannia, hadde han fått skjegg og snakket mye om Afghanistan og religion.

– Foreldrene hans var bekymret for ham, men de trodde han bare gikk gjennom en fase. Ingen hadde forestilt seg dette, sier vennen.

Han skal ha oppkalt sønnen som ble født i sommer, Osama, etter lederen for al-Qaida-nettverket Osama bin Laden, ifølge The Mirror. (©NTB).