Stesønner ikke i Ugland-begravelsen

Begravelsen til Ellen Ugland forsterker splittelsen i familien.

Stesønnene Jørgen Ugland (63) og Lars T. Ugland (61) gjør det klart overfor VG at de ikke kommer i begravelsen som finner sted fra middelalderkirken Fjære kirke i Grimstad fredag ettermiddag.

Dødsannonsen til den 57 år gamle enken etter skipsreder Johan Jørgen Ugland står på trykk i Agderposten tirsdag. Ingen av stesønnens navn er med i annonsen, skriver VG.

– Jeg har forstått at det skal være en veldig privat affære. Det ville vært unaturlig hvis jeg kom dit. Jeg hadde lite kontakt med henne de siste ti årene, sier Lars T. Ugland til avisen.

Han legger til at han «er inne i en hektisk periode nå», men legger til at han heller ikke ville deltatt i begravelsen om omstendighetene rundt dødsfallet hadde vært annerledes.

– Dette er fortsatt storm i et vannglass. Jeg tror det absolutt ikke er noe kriminelt ved hennes død. Det skal bli meget interessant i tiden som kommer, dersom politiet finner noe, fortsetter redersønnen.

Lars T. Ugland presiserer at han har et godt forhold til nevøen Knut Nikolai Tønnevold Ugland, barnebarnet som arvet hele konsernet etter skipsreder Johan Jørgen Ugland – som ble funnet død i badekaret i mars i år – og Ellen Ugland.

Hennes dødsfall i leiligheten på Lysaker Brygge etterforskes som mistenkelig av politiet.

Den eldste redersønnen, Jørgen Ugland, skriver i en SMS til VG at han ikke visste om stemorens begravelse før avisen tok kontakt mandag. Han er på Kanariøyene sammen med sin familie og skriver at det er umulig for ham å komme hjem før lørdag.

Han skriver videre at han selvfølgelig ville ha kommet, dersom han hadde hatt mulighet til det.

Brødrenes søster Gerd Jorun Ugland, mor til enearving Knut Nikolai Tønnevold Ugland, skal delta i begravelsen.