Legger TVNorge ut for salg

Lyst på din egen TV-kanal? Da må du kunne bla opp 1,5 milliarder kroner.

Oslo (NTB): Det er eierne av TVNorge, tyske ProSiebenSat. 1 Media som ifølge Dagens Næringsliv vurderer å selge seg ut av den norske tv-kanalen.

Det tyske selskapet har engasjert investeringsbanken J.P. Morgan for å hjelpe til med å utrede en restrukturering av hele tv-gruppen.

Det betyr at i tillegg til TVNorge, er også The Voice, Radio Norge og Radio1 her i landet, samt Kanal5 i Sverige og Danmark, og en rekke radio- og tv-kanaler i Belgia, Nederland, Ungarn, Romania, Bulgaria og Finland mulige salgsobjekter.

TVNorge-sjef Harald Strømme bekrefter at det er i gang en strategisk gjennomgang. Han sier at deler av virksomheten kan bli solgt ut, men at det også kan ende med at ingenting skjer.

Analytiker Henrik Schultz i Argo Securities sier til DN at en fornuftig prising av TVNorge, basert på et forventet overskudd for selskapet på 150-200 millioner kroner i år, vil ligge rundt 1,5 milliarder kroner.

TVNorge ble lansert som Norges første kommersielle TV-kanal 5. desember 1988.

For knappe to uker siden ble det også kjent at Telenor ønsker økt kontroll over TV 2, som de eier halvparten av. En mulig alliansepartner for Telenor skal være svenske Bonnier.