Lille, store Park senket Arsenal

Ji-Sung Park har akkurat sendt Manchester United opp i ledelsen mot Arsenal og jubler sammen med lagkompis Nani. (Foto: Scanpix). Les mer Lukk

Ji-Sung Park var akkurat lang nok da han fikk slengt hodet under ballen og stusset Manchester United til 1-0-seier over Arsenal og tabelltopp på Old Trafford mandag kveld.

Sørkoreanerens scoring ble tungen på vektskåla i en kamp med dramatikk, sjanser, uvanlig mange feilpasninger og ikke minst en straffemiss av selveste Wayne Rooney.

– Hele laget var konsentrerte og viste stor vilje i dag. Alle sto sammen i forsvar, og vi holdt Arsenal godt unna, sa venstreback Patrice Evra til SkySports etter seieren.

Møtene mellom Manchester United og Arsenal blir ofte husket for å være tette og fulle av action og kort. Slik så det ikke ut i starten av mandagens storkamp. Innledningen var preget av at ingen av lagene ville risikere noe bakover, og sjansene lot vente på seg.

Morsom scoring

Men det åpnet seg utover i første omgang. Et godt organisert United fikk mye rom på midtbanen, mens Arsenal slet med å henge med. 41 minutter var spilt da Darren Fletcher vant en hodeduell med Laurent Koscielny og satte i gang et godt United-angrep.

Fra Fletcher gikk ballen til Rooney, som med ett touch flikket videre til Nani. Portugiseren stormet innover mot Arsenals 16-meter og var litt heldig med innlegget som gikk via Gaël Clichy. I feltet ventet Park, som strakte seg så lang han var og fikk stusset ballen i en pen bue over Arsenals 20-årige sisteskanse Wojciech Szczesny og i mål via stolpen.

– Jeg vet at Ji-Sung kan gjøre sånne ting. Han er en god spiller, og jeg har stor respekt for ham, sa Uniteds Rio Ferdinand.

Straffebom

Duellen Nani-Clichy skulle bli enda mer synlig etter pause. Det var også de to kamphanene som var i duell da United fikk straffespark etter 72 minutter. Nani slo ballen i hånden på franskmannen, og dommer Howard Webb pekte på 11-metersmerket.

De over 70.000 hjemmepublikumerne var sikre på seier da omdiskuterte Wayne Rooney steg fram for straffeduellen med Szczesny. 25-åringen leverte et spenstig tilløp og sendte det polske keepertalentet feil vei, men blåste ballen over tverrliggeren med stor kraft.

Heldigvis for Rooney og United ble ikke straffebommen gjeldende. Parks flotte, og litt heldige, scoring holdt i massevis til seier og tre poeng.

Forsprang

Dermed gjenvant United tabelltoppen i engelsk eliteserie. De er to poeng foran Arsenal og byrival City, med én kamp til gode på tittelutfordrerne.

– Det var to gode lag der ute i dag. Vi skaper mange gode sjanser i annen omgang, og jeg er misfornøyd med at vi ikke utnytter dem. Men det var en bra oppladning til neste kamp mot Chelsea, og den kampen blir svært stor, sa manager Alex Ferguson.

– Jeg synes ikke vi gjorde oss bort i dag. Vi tapte kampen, men det kan skje. Vi prøvde så godt vi kunne, og kreditten må gå til United i dag, sa Arsenal-manager Arsène Wenger.

Les også: Solskjær hedret på Old Trafford

Solskjær-hyllest

Før kampen ble United-legenden Ole Gunnar Solskjær hyllet foran drøyt 75.000 tilskuere på Old Trafford. Storskytteren har en høy stjerne i klubben etter matchvinnerscoringen i mesterligafinalen mot Bayern München i 1999.

Solskjær har siden han la opp som spiller vært trener for Uniteds reservelag, og markeringen før Arsenal-kampen ble Solskjærs endelige farvel med hjemmefansen. 37-åringen returnerer til Norge for å overta treneransvaret i Molde fra nyttår. (©NTB)