Håper obduksjonen kan gi svar

En død person ble funnet med store brannskader i et skogholt mellom Brakahaug og Skåredalen mandag ettermiddag. Åstedsgranskere er i arbeid. Foto: Grethe Nygaard / Scanpix Les mer Lukk

Politiet kjenner ikke identiteten til mannen som ble funnet død og forbrent i et skogholt i Haugesund. Det er heller ikke klart om han er blitt utsatt for noe kriminelt.

Undersøkelsene på stedet der mannen ble funnet, ble avsluttet mandag kveld.

– Vi vet ikke hva som har skjedd og kan ikke utelukke at noe kriminelt ligger bak. De foreløpige undersøkelsene går ikke i retning av noe som helst, opplyser etterforskningsleder Torbjørn Nervik til NTB.

Mannen hadde store brannskader, og utbrente gjenstander som ble funnet på stedet, kan sannsynligvis relateres til friluftsliv og telting, opplyser politiet.

Les også: Forbrent lik funnet i skogholt

Mistenkelig

Mannen ble fraktet til Gades Institutt mandag kveld.

– Vi venter obduksjonsrapporten tirsdag. Den kan forhåpentligvis gi flere svar, sier Nervik.

Det skal ha vært en kvinne som gikk tur med hunden, som fant den døde i et skogholt mellom Brakahaug og Skåredalen.

Politiet betegner saken som et mistenkelig dødsfall, men vil ikke si noe om bakgrunnen for dette.

– Vi jobber med å identifisere personen. Den døde skal være en mann, men mer vet vi foreløpig ikke, opplyser etterforskningslederen.

– Fant propanutstyr

Ifølge VG Nett var propanutstyr og telt blant gjenstandene som ble funnet på stedet. Politiet vil imidlertid ikke bekrefte dette.

– Vi vil ikke kommentere hvilke konkrete gjenstander som ble funnet i nærheten av avdøde. Vi jobber med tekniske undersøkelser og kan foreløpig ikke si noe om årsaken til brannen, opplyser operasjonsleder Svein Sørensen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Han utelukker ikke at Kripos kan bli koblet inn i saken.

– Vi har foreløpig ikke tatt stilling til eventuell bistand fra Kripos, men avventer åstedsundersøkelsen, sier Sørensen.

Politiet holder natt til tirsdag vakt ved åstedet, og undersøkelsene gjenopptas tirsdag morgen.

Politiet fikk melding om funnet klokken 15.20. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.