Bra VM-trekning for Norge

VM-logoen ble lansert mandag. Steffi Jones (fv.), Worawi Makudi og Tatjana Haenni var med. (Foto: Reuters/Scanpix) Les mer Lukk

Norge møter Brasil, Australia og Ekvatorial-Guinea i gruppespillet i fotball-VM for kvinner neste år.

Det ble klart under trekningen mandag. Åpningskampen går mellom vertsnasjon Tyskland og Canada 26. juni. VM-sluttspillet avsluttes 17. juli.

– Jeg synes det var ok. Det ble ganske jevne grupper, men jeg var glad vi slapp gruppe A. Da det til slutt sto mellom C og D, var D veldig greit. Den største utfordringen nå er at vi ikke kjenner lagene så godt, og vi må jobbe med å innhente informasjon om dem. Vi skal jobbe hardt og forberede oss godt, sier landslagstrener Eli Landsem til fotball.no.

– Brasil kjenner vi godt. De har særlig en god spiller som er verdens beste (Marta). Australia har vært gode i det siste. De er godt organiserte både offensivt og defensivt. Det var kanskje det vanskeligste laget fra den puljen.

Les mer om sport i ABC Nyheter.

Overkommelig

Norges gruppe er overkommelig, men ikke enkel. Brasil vant VM-sølv forrige gang og var altfor gode for Norge både i Beijing-OL og forrige gang lagene møttes i VM-sluttspill (4-1-seier i Washington i 2003). Brasil var overlegen i det søramerikanske mesterskapet i høst.

Australia er asiamester av året, etter å ha slått Nord-Korea på straffespark i finalen. Norge slet med australierne i gruppespillet i forrige VM og var litt heldig som greide 1-1 da.

Ekvatorial-Guinea er et helt nytt lag i mesterskap og bør ikke være noe stort problem. Men de slo ut vertsnasjon Sør-Afrika i den afrikanske kvalifiseringen.

Om Norge går videre, blir det kvartfinale mot et lag fra gruppen med USA, Sverige og Nord-Korea. Det er alle tøffe lag.

Drømmetrekningen ville vært å ta Englands plass. Da ville Norge fått den enkleste gruppen, og med gruppeseier unngått Tyskland i kvartfinalen og fått en overkommelig motstander også i cupspillet. (©NTB)

Flere nyheter på forsiden.