Ber håndballjentene være varsomme på nett

Landslagstrener Thorir Hergeirsson er ikke veldig glad i at de norske håndballjentene bruker sosiale medier som Facebook og Twitter. Han oppfordrer til måtehold under det kommende EM på hjemmebane. (Foto: Scanpix). Les mer Lukk

Interessen rundt håndballjentene er stor foran EM i desember. Landslagssjef Thorir Hergeirsson ber stjernene være forsiktige med bruken av sosiale medier under mesterskapet.

– Alt som skrives og menes på sosiale medier kan være et forstyrrende element, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Islendingen bedyrer at man ikke tenker for mye forbud for de norske håndballyndlingene, men oppfordrer likevel til måtehold.

- Vi er ikke tilhenger av for mye restriksjoner og forbud. I gruppa er det frihet under ansvar, men vi håper jentene har et bevisst forhold til disse tingene. Alt som skrives og menes på sosiale medier kan være et forstyrrende element, sier han videre til Dagbladet.

Facebook, Twitter og andre sosiale medier gjør muligheten for å nå helt inn til jentene store. Hele 3218 tilskuere fulgte jentenes 26-18-seier mot Danmark i Bodø søndag.

– Jeg kommer til å være på Facebook i desember, som ellers i året. De jeg har der er mine venner, og de vet når de skal snakke om håndball med meg, og når de bør snakke om andre ting, sier Camilla Herrem til Dagbladet.

Kaptein Gro Hammershaug er ikke på Facebook.

– Jeg er av dem som snart tror det vil være trendy å ikke være på Facebook, sier hun.

Landslagsledelsen har tatt opp bruken av sosiale medier med spillerne.

– Vi skal ikke overdrive utfordringene som ligger der, men vi skal heller ikke overse dem, sier Hergeirsson til Dagbladet. (©NTB)