25 personer arrestert siktet for terror i Belgia

Politi raider et hus i Antwerpen tirsdag. Flere personer har blitt pågrepet, mistenkt for terror. Det har også vært pågripelser i Nederland og Tyskland. Senere tirsdag ble det klart at ytterligere 15 personer er pågrepet i Belgia. Disse skal ha vært involvert i verving av personer til krigføring mot vestlige styrker i Irak og Afghanistan. Les mer Lukk

Sent tirsdag ettermiddag ble ytterligere 15 personer i Belgia pågrepet for terrorplanlegging.

Politiet utførte 17 husransakinger over hele Brussel tirsdag ettermiddag. Operasjonen hadde som mål å «løse opp en gruppe med terroristkarakter», sier en talskvinne for belgisk påtalemyndighet. Omkring 15 personer ble pågrepet i aksjonen.

Arrestasjonene skjer etter tre år med etterforskning av personer knyttet til et islamistisk senter i Belgia, opplyser påtalemyndigheten. Utenlandsk politi har vært involvert i granskningen.

Noen av de arresterte mistenkes å være medlemmer av en gruppe som rekrutterte såkalte hellige krigere til frivillig å slåss i Irak og Afghanistan.

Pågripelsene i Brussel skjedde bare timer etter at ti personer ble pågrepet i Belgia, Nederland og Tyskland, siktet for å ha planlagt terrorangrep i Belgia. (©NTB)