Presidentkandidater vil utsette valget i Haiti

Fire av de 19 kandidatene til presidentvalget i Haiti ber om at valget blir utsatt sånn at myndighetene kan fokusere på å bekjempe koleraepidemien.

– Vi ber myndighetene om å utsette valgdatoen og å opprette og publisere en plan for bekjempelsen av koleraepidemien som truer haitiernes liv, het det i en felles uttalelse fra de fire kandidatene.

Josette Bijou, Gerard Blot, Garaudy Laguerre og Wilson Jeudy krever også at en uavhengig granskingsgruppe blir nedsatt for å klarlegge kilden til kolerautbruddet. De fire mener det er flere ting som tyder på at FN-soldater kan ha brakt smitten til det katastroferammede landet.

Ingen av presidentkandidatene ligger ifølge meningsmålinger an til å vinne valget, som etter planen skal holdes 28. november. Andre kandidater, inkludert de som leder på meningsmålingene, har bedt innstendig om at valget blir holdt som planlagt for å unngå å forverre krisen i landet.

Mange haitiere mener at FN-soldater har brakt koleraen til landet, og mistanken har vært rettet spesielt mot FN-soldater fra Nepal. Landet har den siste uken vært preget av demonstrasjoner og opptøyer mot FN. Epidemien har til nå tatt livet av minst 1.100 mennesker. (©NTB)

Les også:

- Liten fare for at epidemien når andre land

Koleraen i Haiti stammer fra gammel pandemi

Kolera spredd til Florida

Kolera oppdaget i Den dominikanske republikk