Stakk kjepper i rivalens hjul

Spurs-spillerne Younes Kaboul, Gareth Bale og Jermaine Jenas feirer etter den avgjørende scoringen lørdag. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

Arsenal-spillerne drømte om tabelltopp, men maktet ikke å hamle opp med byrival Tottenham. Et sjanserikt derby endte med Tottenham-seier 3-2 lørdag.

Arsenal har holdt følge med Chelsea, ytterligere en London-klubb, men snublet da Tottenham gjestet rødtrøyenes storstue lørdag. Arsenal ledet 2-0 til pause, men «Spurs» vendte til 3-2-seier i annen omgang.

– I første omgang hadde vi ikke ballen. Det endret seg etter hvilen. Vi kom tilbake i kampen og leverte en fantastisk prestasjon i annen omgang, skrøt manager Harry Redknapp.

– Dette var en stor dag for klubben, supplerte Rafael van der Vaart.

Frustrert

Arsenal-manager Arsène Wenger så mer og mer frustrert ut på benken etter hvert som snuoperasjonen ble et faktum. For å gjøre vondt verre: Arsenal hadde en mengde sjanser etter hvilen, men bare gjestene fant veien til nettmaskene.

Den utviklingen var det ikke mange som så for seg da Samir Nasri (9 minutter) og Marouane Chamakh (27) ga Arsenal en komfortabel ledelse. Kaptein Cesc Fàbregas var arkitekt bak begge målene.

Men Tottenham satte opp farten etter hvilen, og Gareth Bale, Englands store stjerne for tiden, reduserte fem minutter ut i annen omgang. Førstetouchen var vakker, og målet ga Spurs-spillerne blod på tann.

Sto i mur og handset

Kvarteret senere fikk gjestene straffe. Fabregas, Arsenal-kapteinen som var så god i første omgang, valgte å stoppe et frispark med hånden da han sto i mur inne i straffefeltet. Rafael van der Vaart satte sikkert straffen i mål.

Arsenal bidro med både et annullert mål og flere store sjanser på 2-2, men fem minutter før full tid var det i stedet stopper Younes Kaboul som kunne heade inn seiersmålet for Tottenham.

Selv ikke fem tilleggsminutter var nok for Arsenal. (©NTB)

Les mer om sport i ABC Nyheter.