Utklassing på første forsøk

Vinneren Marit Bjørgen flankert av nr 2 Therese Johaug (tv) og nr 3 Vibeke Skofterud etter 10 km klassisk på Beitostølen søndag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Les mer Lukk

Langrennsdronning Marit Bjørgen tok en soleklar seier da verdenscupen ble innledet med 10 kilometer fri teknikk lørdag.

Bjørgen var aldri truet i langrennsløypene i Gällivare. Hjemmehåpet Charlotte Kalla ble satt på plass med 41,1 sekunder, mens italienske Arianna Follis var ytterligere ti sekunder bak.

– Det var et veldig godt løp, jeg var litt syk i forrige uke. Jeg var nervøs, men da jeg kom i gang visste jeg at skiene var gode og at alt var bra. Det var veldig fint og en god start på sesongen, sa Bjørgen i seiersintervjuet.

– Jeg visste at Kalla også var veldig god i denne typen løype, men jeg har jobbet mye med skøyteteknikken og var veldig fornøyd med den i dag, sa Bjørgen.

Bak Bjørgen var den norske laginnsatsen imponerende. Kristin Størmer Steira lå i lang tid i dronningens rygg, og hun tok fjerdeplassen foran Marthe Kristoffersen og Vibeke Skofterud.

Norge hadde også ytterligere en løper blant topp 10, Therese Johaug tok nemlig niendeplassen. Fem av de ti beste var dermed norske. Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble nummer elleve.

Petra Majdic imponerte også i sitt comeback i verdenscupen etter det stygge OL-fallet. Hun ble nummer tolv, slått med 1.28,9 minutt av Bjørgen. (©NTB)