Varslet om trakassering, frikjøpt med en årslønn

Randi Flesland vil ikke kommentere at en av hennes medarbeidere fikk en årslønn og sluttet etter først å ha beskyldt henne for trakkasering. (Foto:Scanpix) Les mer Lukk

En underdirektør i Forbrukerrådet opplevde seg trakassert av sjefen Randi Flesland. Etter først å ha varslet, sluttet vedkommende med en årslønn i kompensasjon.

Ifølge Dagbladet er dette tredje gangen på et drøyt halvår at Barne- og likestillingsdepartementet mottar skriftlig varsling på Randi Fleslands lederstil, fra ansatte eller tillitsvalgte i Forbrukerrådet.

Underdirektøren skrev i april i år et to sider langt brev til styret, med kopi til Forbrukerrådets eierdepartement, BLD, der styret ble bedt om å vurdere om Fleslands håndtering av en konkret sak var mobbing og trakassering.

To måneder senere sluttet underdirektøren med en årslønn i vederlag. Kilder opplyser til Dagbladet at sluttpakken trolig kostet rundt 1 million kroner, medregnet en årslønn, feriepenger, advokatsalær og utgifter til blant annet karriere-coaching.

Flesland ønsker ikke å kommentere saken, fordi hun anser den for å være en personalsak. Hun avviser at hun «kjøper ut brysomme ansatte».

– Det har jeg aldri gjort, og det kommer jeg aldri til å gjøre, sier hun.

Den avgåtte underdirektøren har heller ikke lyst til å kommentere saken:

– Jeg kan bekrefte at jeg opplevde min arbeidssituasjon slik at jeg valgte å si opp da jeg ble tilbudt en sluttpakke av styreleder. Jeg anser meg ferdig med Forbrukerrådet, og ønsker ikke å uttale meg ytterligere, sier vedkommende til avisen. (©NTB)