Tre soldater tatt av skred i Troms

Tre soldater ble tatt av ras under en tur på Vestre Istinden i Bardu kommune i Troms søndag. To av dem er sendt til sykehus, men de har ikke alvorlige skader.

– Vi fikk melding om raset klokken 12.52. Et følge var på trugetur i fjellet, og tre av dem ble tatt av raset og ble med 300 meter nedover, forteller operasjonsleder Trond Amundsen i Troms politidistrikt til NTB.

Politiet opplyser til NRK at det var de skredrammede selv som tok kontakt og opplyste om at alle var i god behold, men at en mann hadde fått et kutt i hodet.

To menn i 20-årene ble fløyet til Troms Militære Sykehus i Bardu før de ble sendt videre til Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN) i Tromsø. De er ikke alvorlig skadd, men det kan være snakk om bruddskader for én av dem.

Sykehuset bekrefter at mennene er lettere skadd og at de er tatt inn for videre undersøkelser.

Turfølget besto av sju soldater fra to av Forsvarets avdelinger i Indre Troms. De var på fjelltur i fritiden da de ble tatt av skredet.

– Vi sender en offiser til sykehuset i Tromsø for å ta vare på soldatene når de er ferdig behandlet, sier presseoffiser Fredrik Tandberg.

Resten av turfølget kom seg ned på egen hånd. Istinden er 1.489 meter på det høyeste punktet, og området er populært turmål for innbyggerne i Bardu og Målselv i Indre Troms.

(©NTB)