Satiren vinner i valgkampen i USA

Disse var blant de mange som hadde med seg hjemmesnekrede plakater og slagord til folkemøtene for «Sunt folkevett og/eller frykt» i Washington lørdag. Foto: REUTERS/Scanpix Les mer Lukk

Lørdag møtte mange tusen mennesker opp til de liberale komikerne Jon Stewart og Stephen Colberts folkemøter for henholdsvis sunt folkevett og frykt.

Det ser ut til at politisk satire og komedie kan bli en av høstens store valgkampvinnere i USA.

For der det politiske USA står splittet i en bitter valgkamp, samles stadig flere seere foran skjermen når The Daily Show med Jon Stewart går på lufta.

Også Stewarts sidekick gjennom mange år, Stephen Colbert, har fått sitt eget show, The Colbert Report.

Tusenvis møtte opp i Washington D.C for å se programleder Jon Stewart og flere andre liberale komikere. Foto: REUTERS/Scanpix

Lørdag arrangerte de to massemønstringene «Folkemøte for å gjenopprette sunt folkevett» og «Marsj for å holde frykten levende».

Plassen foran George Washington-monumentet fyltes opp av mange titusener mennesker som hadde tatt seg bryet med å male ironiske og humoristiske slagord opp på medbrakte plakater.

Så selv om Stewart og co. har insistert på at møtet ikke er politisk, tyder oppmøtet på at politisk satire er en sikker vinner.

Les også: Obama til Stewart