Brækhus vant på knockout

Cecilia Brækhus i aksjon mot svenske Mikaela Laurén i VM kampen I boksing lørdag kveld. Foto: Heiko Junge / Scanpix Les mer Lukk

Cecilia Brækhus forsvarte sine VM-titler i boksing, og erobret motstander Mikaela Lauréns ene, med knockoutseier i 7. runde lørdag.

40 sekunder ut i den sjuende runden var tittelkampen i weltervekt over. Brækhus, som hadde hatt styringen i kampen helt fra start, og som ledet soleklart på poeng, fikk inn en serie slag. Alt gikk inn før hun avsluttet med en flott høyre uppercut og en venstre hook.

Mikaela Laurén falt på ryggen. Hun var oppe igjen på åtte, men dommeren brøt kampen, for det var liten tvil om at den svenske 34-åringen var sjanseløs.

– Det var to veldig gode treffere som felte henne, og jeg merket at hun ble litt svimmel, men jeg er litt overrasket over at jeg vant på knockout, for jeg er jo ingen knockoutbokser, sa Cecilia Brækhus til NTB.

Hun fortalte om en dårlig natt så å si uten søvn, og en tung dag i Rostock lørdag.

– Det ble mye stress fredag med bilturen fra Berlin og rett på innveiing. Deretter la jeg meg i en helt ny seng og fikk ikke sove. Det gjorde at jeg var veldig tung i beina da kampen startet, sa Brækhus.

Tidlig kveld

– Jeg måtte ta kommandoen fra start, for jeg følte meg ikke helt på topp. Jeg visste jeg måtte vinne alle de første seks-sju rundene, og det gikk jo greit. Det er liten tvil om at dette er den mest imponerende seieren min, men jeg merket da også fort at Laurén ikke hadde mye å gi, sa Brækhus.

– Da hun falt på ryggen ble jeg kjempeglad og tenkte at det heldigvis kom til å bli en tidlig kveld, men etter harde ord fra Mikaela Laurén på forhånd, følte jeg ingen hevnlyst. Jeg respekterer henne, for jeg vet hun trener hardt og seriøst, men hun var ikke god nok, rett og slett.

Brækhus sa også at hun leste den svenske jenta godt, og sa at hun ikke ble truffet av et eneste ordentlig slag fra Laurén. Den svenske jenta pirket Brækhus i ansiktet noen ganger, men for det meste gled Cecilia rutinert unna.

Kampen ble akkurat så mye enveiskjøring alle hadde trodd, og det var aldri noen fare for at Cecilia Brækhus ikke skulle reise fra Stadthalle i Rostock med alle mesterbeltene sine i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organisation (WBO).

Åpen bok

– Jeg leste Mikaela Laurén som en åpen bok, og derfor kunne jeg bokse som jeg gjorde. Det er ikke knockouten som var viktigst; det viktigste var at jeg klarte å takle det mentale. Jeg vant over meg selv også i dag, mente Brækhus.

Hun sa til NTB etter innveiingen at hun er blitt både litt tyngre og sterkere, og det er helt klart at styrken i armene iallfall er kraftig forbedret i løpet av sommeren. Det var vel ingen som virkelig trodde hun skal klare å slå Laurén knockout, men det klarte hun, og slagene som til slutt senket den svenske jenta var knallharde og tunge.

– Jeg viste i denne kampen at jeg er den største, og jeg merket med en gang at Laurén ikke hadde noe å gi, sa Brækhus etter karrierens 15. kamp.

Hittil er hun ubeseiret, og nå står hun med tre knockoutseirer på kamplisten sin.

Allerede om tre uker skal hun i aksjon igjen i Herning i Danmark, og da skal hun igjen sette VM-titlene på spill.

– Det blir ikke rare feiringen i kveld, for det er jo snart ny kamp. Jeg har fått mange spørsmål om hvem jeg skal møte i Herning, men det vet jeg rett og slett ikke, sa Cecilia Brækhus etter lørdagens imponerende VM-seier.