Ferguson advarer Rooney

Alex Ferguson var ingen blid mann da Wayne Rooney ikke skrev under ny kontrakt med klubben. Nå har spissen signert på en femårsavtale, men risikerer benken nåt han er tilbake fra skade. Foto: Scanpix / Reuters / Phil Noble Les mer Lukk

Manchester United-manager Alex Ferguson mener Wayne Rooney skal slite med å spille seg inn i førsteelleveren når spissens skade er laget.

Rooney har i hele sin tid i Manchester United vært blant de første Ferguson setter inn i lagoppstillingen. Men i ankelskadde Rooneys fravær har nyankomne Javier Hernández storspilt. Mexicaneren truer nå Rooneys klippekort på spissplass.

Hernandez scoret begge Uniteds mål forrige helg da laget sikret seieren i sluttminuttene mot Stoke. Ferguson er imponert over sin nye angriper, og mener det vil bli vanskelig å utelate mexicaneren framover.

– Det blir selvsagt vanskelig. Jeg vil ikke engang antyde at han (Hernandez) blir satt ut. Han beholder plassen på laget fordi han fortjener det. Vi har hatt følelsen av at han ville få gjennombruddet sitt. Dette gir oss derfor et problem, men det er et hyggelig problem, sier Ferguson.

Etter en turbulent tid på Old Trafford, der Rooney vurderte å forlate United, har freden nå senket seg, skal vi tro Ferguson.

– Det er vi ferdig med. Det tilhører fortiden. Rooney signerte en femårskontrakt. Vi er glade og sparker videre, sier skotten.

– Framtiden er akkurat som den var for fem uker siden. Ingen har forlatt klubben, vi har den samme spillerstallen, og vi har problemer med skader akkurat som alle andre.

(©NTB)