Legen siktes for frihetsberøvelse

Overlegen som er siktet for utpressing, trusler og for å ha skaffet seg nakenbilder av mindreårige, er nå også siktet for frihetsberøvelse.

Alarmen gikk da etterforskerne gjennomgikk legens beslaglagte mobiltelefon, skriver VG. Der skal de ha kommet over informasjon om en angivelig frihetsberøvelse, som skal ha funnet sted flere måneder tilbake i tid.

– Etter at siktede ble løslatt ble det gjort funn i beslaget, helt andre funn enn de tidligere nevnte, som gjorde at vi mente det var nødvendig å gå til pågripelse på nytt, sier politiadvokat Unni Moen Vikebakk i Sunnmøre politidistrikt.

Saken skal ifølge VGs opplysninger ikke ha sammenheng med de andre punktene i siktelsen mot legen.

Fredag valgte Frostating lagmannsrett å varetektsfengsle mannen i fire uker. Politiet jobber på spreng for å finne identiteten til opp mot 200 jenter, som de mener overlegen kan ha misbrukt.

– Siktelsen vil bli utvidet, men det er ikke formelt gjort ennå. Vi har funnet opp mot 200 telefonnumre til fornærmede som vi jobber med å identifisere, sier politiadvokat Vikebakk.

Kun et fåtall av ofrene er navngitte jenter, enkelte av dem nede i 11-årsalderen. Politiet tror de misbrukte jentene er bosatt over hele landet. Overgrepene skal ha skjedd samtidig som legen hadde en betrodd jobb for Norsk Luftambulanse og Sykehuset Innlandet. (©NTB)