Tufte: – Hater å si at jeg er i form

Tufte: – Hater å si at jeg er i form Les mer Lukk

Mer gull eller mer tull for Olaf Tufte (34)? Rokongen forsøker etter beste evne å finne feil og mangler ved seg selv før VM-starten.

Søndag starter «tidenes seneste» VM på våryre New Zealand med forsøksheat. Neste lørdag skal VM-finalen avgjøres. Den store, store favoritten er regjerende verdensmester Mahe Drysdale.

Hjemmefavoritten skal garantert få slite mot sin norske kamerat.

– Jeg hater å si at jeg er i god form, for det er ikke følelsen før mesterskapet som avgjør hvor medaljene havner. Men selvsagt er målet å vinne VM-gull, fastslår Olaf Tufte overfor NTB.

Kollaps i fjor

Poznan-VM i fjor endte med noe som best kan beskrives som kollaps i finalen. Sisteplass (6.-plass) er alt annet enn hverdagskost for dobbelt OL-mester Tufte.

– Startfeltet i år er sterkere enn før. Tidligere har det vært relativt enkelt å skaffe finaleplass, men nå er det iallfall ti navn som peker seg ut for VM-finale, mener Nykirke-mannen.

Norges rotropp består av fem utøvere. Ved siden av Tufte er det dobbeltsculleren med Nils Jakob Skulstad Hoff og Kjetil Borch samt dobbeltsculler lettvekt med Kristoffer Brun og Are Weierholt Strandli.

Hus med kokk

Troppen har leid huset til New Zealand-trener Mike Rodgers. Med «på kjøpet» fikk de kona og to av hennes venninner som kokker.

– De er flinke. Hjemmelaget newzealandsk mat to ganger om dagen er perfekt, mener Olaf Tufte.

Nordmannen ble verdensmester i singlesculler i 2001 og 2003.

New Zealand er vert for VM i roing for annen gang (første i 1978). Roarenaen Lake Karapiro ligger et stykke sør for hovedstaden Auckland.

Det er tredje gang ro-VM avvikles på den sørlige halvkule. Tasmania hadde mesterskapet i 1990. (©NTB)