Berlusconi i ny sexskandale

En mindreårig marokkansk jente skal ha festet sammen med Italias statsminister Silvio Berlusconi. Nå må Berlusconi forklare seg for nasjonalforsamlingen. Foto: AFP / Scanpix. Les mer Lukk

Italias statsminister Silvio Berlusconi må forklare nasjonalforsamlingen hvorfor navnet hans nå blir knyttet til en mindreårig marokkansk jente som angivelig skal ha festet sammen med ham.

– Vi vil vite hva som faktisk skjedde i Milano, sier nestleder Michele Ventura i Det demokratiske partiet, ett av opposisjonspartiene som krever en redegjørelse fra statsministeren.

Ifølge italiensk presse har den marokkanske jenta, som går under navnet Ruby, blitt pågrepet for butikktyveri.

I politiavhør fortalte hun at hun flere ganger har deltatt på fester i Berlusconis villa i Arcore, i nærheten av Milano.

Jenta er 17 år og ønsker å bli modell.

En nyhetssjef i Berlusconis TV-kanal Mediaset og en TV-impresario er nå under etterforskning for å ha bidratt til prostitusjon, opplyste kilder i rettsvesenet torsdag.

Berlusconi selv sier at han ikke vil kommentere det han kaller media-søppel.

– Jeg er her for å snakke om virkelig søppel. Media-søppel overlater jeg til dere, sa Berlusconi på en pressekonferanse som skulle handle om søppelkrisen i Napoli.