Massakre i vaskehall i Mexico

15 mennesker ble drept i et bilvaskeri i den mexicanske delstaten Nayarit onsdag morgen. De siste dagene har Mexico opplevd to lignende angrep, det ene skjedde under et tenåringsselskap, mens det andre var rettet mot et rehabiliteringssenter for narkomane. Les mer Lukk

15 mennesker er drept etter at en gruppe væpnede menn stormet et bilvaskeri i den mexicanske delstaten Nayarit.

De fleste ofrene var ansatt i vaskehallen, og alle var unge menn, opplyser en anonym kilde i Mexicos rettsvesen.


De fleste av arbeiderne var tidligere stoffmisbrukere på rehabilitering, skriver mexicansk presse.

Angrepet skjedde i byen Tepic onsdag morgen. De siste dagene har Mexico opplevd to lignende angrep, det ene skjedde under et tenåringsselskap, mens det andre var rettet mot et rehabiliteringssenter for narkomane.

Les også: 13 drept på avrusningssenter i Mexico

Rivaliserende kartell

Nær feriebyen Acapulco ble seks menn funnet henrettet lørdag, og ytterligere tre lik ble funnet fastbundet mandag.

I den brutale narkotikakrigen i Mexico kjemper rivaliserende narkokarteller mot hverandre om kontroll over narkohandelen.

For kort tid siden gjorde mexicansk politi ett av sine største narkotikabeslag noensinne, og det spekuleres på om angrepene har sammenheng med dette.

Les også: Massakrerte unge meksikanere på bursdagsfest

28.000 drept

Mer enn 28.000 mennesker er drept i konflikten siden president Felipe Calderon kom til makten i 2006, over 7.000 personer i 2010 alene.

For fire år siden erklærte landets myndigheter «krig» mot narkotikabandene. 50.000 soldater er satt inn i bekjempelsen av den lukrative virksomheten, som flere narkobander kjemper om.

De verste sammenstøtene har skjedd i grenseområdene, der kartellene kjemper om kontroll over den inntektsbringende narkotikasmuglingen til USA.

Les også: - Turister bortført i Mexico