Håndballgutta vant tross slurvete kamp

Christoffer Rambo og Bjarte Myrhol scoret henholdsvis seks og fem mål i 35-30-seieren over Nederland. Foto: Marit Hommedal / Scanpix. Les mer Lukk

Norge overbeviste ikke, men gjorde jobben og vant til slutt komfortabelt 35-30 over Nederland i onsdagens EM-kvalifisering i håndball.

Nederland er ansett som det svakeste laget i Norges gruppe. Men til tross for en god norsk start, klarte aldri Robert Hedins gutter å rykke fra til en solid ledelse i Haukelandshallen.

Da Lars Erik Bjørnsen kontret inn 3-0 etter to minutter, så kampen allerede ut til å bli en formalitet for Norge. Men Nederland hentet seg tilbake gang på gang, Norge rotet bort en seksmålsledelse og til pause sto det 17-15.

– Vi spilte bra i de første 20 minuttene, men så slapp vi dem til og gjorde det for lett for dem. Vi lot oss presse bakover, og forsvaret var for dårlig, sa Hedin til NTB etter kampen.

Solid Erevik

Den svenske landslagssjefen valgte å satse på Ole Erevik i buret til onsdagens kamp. Førstekeeper Steinar Ege er blitt 38 år, og tåler ikke lenger den samme kampbelastningen som før. Til tross for mange baklengsmål, mener Hedin at Erevik sto en svært bra kamp.

– Jeg velger Ole litt for å forberede oss på VM i januar. Han sto en veldig bra kamp, og viste at han ikke har problemer med å holde nivået, sa Hedin.

Den andre omgangen startet som den første, med norsk dominans. Fem forskjellige spillere fikk fulltreff de første fire minuttene, og Norge ledet brått med sju mål.

Men så reduserte Nederland fire ganger og tok stadig inn på Norges forsprang utover i omgangen. Selv om ledelsen aldri var ordentlig truet, var det først da Kjetil Strand banket inn 33-29 drøye to minutter før slutt at nordmennene kunne senke skuldrene helt.

Strand tok ansvar

Scoringen var Strands niende i kampen. Både Kristian Kjelling, Erlend Mamelund, Vegard Samdahl og Eivind Tangen var skadde før kampen. Men i deres fravær tok Strand ansvar, til tross for at han selv slet med en vond ankel.

Kampen endte til slutt 35-30 i Norges favør. Resultatet er ikke et særlig godt tegn før resten av kvalifiseringen, men Robert Hedin påpekte at Nederland er et bedre lag enn folk flest tror.

– De har en rekke Bundesliga-spillere, så da er man ikke dårlig. Men vi mistet konsentrasjonen og har et klart forbedringspotensial. I den første halvdelen var det forsvaret som rotet det til, i den andre angrepet. Vi skulle gjerne vunnet med flere enn fem mål, men vi får bare ta det med oss, sa svensken.

Tsjekkia og Hellas er øvrige lag i Norges gruppe. Søndag spiller Norge borte mot grekerne, en kamp Hedin tror blir tøff.

– Hellas er et bra lag, særlig på hjemmebane. Men vi har god sjanse til å vinne. Forhåpentligvis er alle de fire vi manglet i dag tilbake på søndag, avsluttet Hedin.