– Planla angrep mot Washington-metro

En amerikaner av pakistansk opprinnelse er pågrepet, mistenkt for å ha planlagt angrep mot undergrunnsstasjoner i og rundt Washington.

34 år gamle Farooque Ahmed bor i delstaten Virginia, like ved Washington, og skal fra april ha spanet på og fotografert undergrunnsstasjoner som ledd i planleggingen av bombeangrep.

– Farooque Ahmed anklages for å ha planlagt sammen med personer han trodde var terrorister, å bombe transportsystemet vårt. Men en koordinert politi- og etterretningsinnsats klarte å hindre planene hans, sier statssekretær David Kris i justisdepartementet.

Ifølge talsmann Robert Gibbs i Det hvite hus var aldri amerikanske liv i fare ettersom politiet har vært «helt på høyden i denne saken fra begynnelsen».

President Barack Obama skal ha blitt informert om saken før 34-åringen ble arrestert.

Ahmed skal fremstilles for varetektsfengsling i Virginia torsdag. Han kan blant annet bli siktet for å ha forsøkt å skaffe hjelp til å utføre flere bombeaksjoner med hensikt å begå massedrap. Hvis han blir kjent skyldig, risikerer han opptil 50 års fengsel.

– Det er skremmende at en mann fra Ashburn anklages for å sjekke ut jernbanestasjoner med den hensikt å drepe så mange metropassasjerer som mulig ved simultane bombeangrep, sier den amerikanske statsadvokaten Neil MacBride.