Minst fire nye Hushovd-år

Minst ett år i verdensmesterens «regnbuetrøye» blir det på Thor Hushovd, som åpner for ytterligere tre sesonger på sykkelsetet. Foto: Alessandro Garofalo, Reuters/SCANPIX Les mer Lukk

Fire nye år på sykkelsetet er verdensmester Thor Hushovds (32) foreløpige plan før karrieren tar slutt.

Kommende sesong iført «regnbuetrøya» blir definitivt ikke den siste på sykkelsetet for Hushovd. Mye vil ha mer, og tidenes første nordiske verdensmester i landeveissykling for profesjonelle er fortsatt ikke mett på suksess.

– Jeg har selvsagt tenkt på at det en gang må ta slutt, men det er umulig å vite helt sikkert når det skjer. Det jeg vet, er at det iallfall blir fire nye år som syklist. To år blir for nærme, og tre høres også for tidlig ut. Men selv om man aldri skal si aldri, er jeg også ganske sikker på at jeg ikke fortsetter til jeg blir 40 (om 7 år), sier Thor Hushovd til NTB.

Grimstadmannen ble profesjonell i franske Crédit Agricole i 2000. Ettersom Cervélo-laget blir oppløst i høst, skrev Hushovd før VM under en kontrakt for kommende sesong med amerikanske Garmin-Cervélo.

Høydepunkt

VM-gullet han spurtet til i Australia 3. oktober er det klare høydepunktet i karrieren – så langt. For Hushovd selv vil det være enda større å vinne brusteinsklassikeren Paris – Roubaix iført verdensmestertrøyen.

– Drømmemålet er å vinne en stor klassiker, helst Paris – Roubaix. OL-gull har også fristet veldig, men jeg har vel bare én sjanse igjen. Én sjanse, én dag. Det blir nok ikke så enkelt.

– Hvordan vil hverdagen din se ut når sykkelen er plassert på «hylla»?

– Det blir nok til at jeg fortsetter å ha et lite bein på innsiden av sykkelsporten. Eksempelvis kan jeg jobbe med sykkelmerket Cervélo eller noe i den gata.

– Hva med å bli sportsdirektør for et storlag?

– Nei! Da blir det til at jeg reiser like mye som nå – om ikke mer – på de samme løpene, spiser den samme maten. Det har jeg ikke lyst til. Jeg håper virkelig ikke at jeg roter meg opp i det…

Flere barn

De siste par årene har tidenes beste norske syklist vært bosatt i skatteparadiset Monaco sammen med kona Susanne og datteren Isabel.

– For øyeblikket trives vi veldig med det å bo utenlands generelt og i Monaco spesielt. Det ser jeg for meg at vil fortsette selv etter min karriereslutt. Vi lærer datteren vår både fransk og norsk, og for henne vil det nok ikke bli noen bakdel å bo utenlands en periode.

– Ønsker du større familie?

– Jeg ønsker meg absolutt flere barn, men ikke nødvendigvis et halvt dusin. Det tilførte livet mitt en ny og overraskende stor dimensjon da jeg ble far. Nå hender det at jeg tenker tilbake og lurer på hvorfor det ikke skjedde før. Det er helt perfekt.

Thor Hushovd er denne uken i Oslo i forbindelse med Norges Cykleforbunds 100-årsjubileum.