Storflom rammer hundretusener i Thailand

En mann skyver datteren sin gjennom et oversvømmet område i Bangkok. Flomvannet kommer fra de nordøstlige områdene av landet der monsunregn har ødelagt avlinger, infrastruktur og og hus for 10 milliarder baht, nesten 2 milliarder kroner. Foto: REUTERS / Chaiwat Subprasom / SCANPIX Les mer Lukk

Storflom i Thailand har hittil tatt 56 liv og har ført til at minst 170.000 mennesker er rammet av smittsomme sykdommer.

49 av de omkomne har druknet i de store vannmassene, mens sju har dødd som følge av ulykker, blant annet strømsjokk, opplyser Thailands helseminister Jurin Raksannawisit.

25 av landets 77 provinser er rammet av oversvømmelser, og myndighetene overvåker spredningen av smittsomme sykdommer, som tropefeber og malaria.

Flommen skyldes et kraftig monsunregn som har vart siden 10. oktober. Om lag 2,5 millioner mennesker opplever konsekvenser av regnværet, som har ødelagt avlinger, hus og infrastruktur.

Oversvømmelsene har vært størst i de nordlige og nordøstlige delene av landet, men ettersom store dammer har flommet over, har myndighetene vært nødt til å lede vann til elven Chao Phrya, som flyter gjennom Bangkok.

Hovedstaden er i høy beredskap i frykt for oversvømmelser spesielt tirsdag og onsdag. (©NTB)