– Stoltenberg stopper skjenkekutt

Utfordret: Statsminister Jens Stoltenberg. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Regjeringen dropper forslaget om å stoppe all skjenking klokka 2. Internt press og dårlige meningsmålinger skal være årsaken, skriver Dagsavisen.

I september gikk tre av Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter ut mot regjeringens forslag om å innskrenke skjenketidene i hele landet til klokka 2.00.

Saken førte til store diskusjoner internt i Ap, og det ble klart at langt flere enn de tre var imot tidligere skjenkestopp. Også flere av SVs representanter skal være uenige i innskrenkningen.

Forslaget til ny alkohollov ble sendt ut på høring, uten at regjeringspartienes stortingsgrupper hadde tatt stilling til saken, noe som også har irritert enkelte representanter.

På Arbeiderpartiets landsstyremøte i september ble statsminister og partileder Jens Stoltenberg utfordret på det kontroversielle forslaget.

I sitt svar skal statsministeren ha sagt at saken ikke er låst, og at man nok må tenke gjennom den en gang til. Ifølge flere Ap-kilder er det nå trolig at saken vil bli lagt på is, ifølge Dagsavisen.

Murringen i egen stortingsgruppe er en viktig årsak til at Stoltenberg nå vil revurdere forslaget.

En annen grunn er at innskrenking i skjenketidene neppe er noen valgvinner før kommunevalget i 2011.

(©NTB)