– Har sikret seg overvåkingsbilder fra Malmö-skyting

En politibetjent undersøker et åsted etter en skyteepisode i Malmö. Foto: REUTERS / Stig-Åke Jonsson / SCANPIX Les mer Lukk

Politiet har sikret seg film fra overvåkingskameraer som viser minst en av skyteepisodene i Malmö, men det er ennå ikke sikkert om filmen har fanget opp gjerningsmannen, skriver Aftonbladet.

Dersom gjerningsmannen virkelig er å se på overvåkingsbildene, kan det gi politiet verdifull hjelp i jakten på snikskytteren.

– Med et mer konkret signalement er alle muligheter til stede, sier politimester Stefan Sintéus til Aftonbladet.se.

På en pressekonferanse i Malmö tirsdag formiddag ville imidlertid ikke politiet bekrefte opplysningene.

– Dette kommenterer jeg ikke, sa Per Lidehäll i Skåne-politiet.

Har profil

På pressekonferansen orienterte politiet om at en profil på gjerningsmannen er klar. Det er snakk om en mann med nordisk utseende mellom 20 og 40 år, og han tar seg fram på sykkel.

– Vi tror han forflytter seg på en sykkel, har er i alle fall godt kjent i byen. Det som trigger ham er selve skytingen, han vil ikke leke katt og mus med oss. Han vil komme unna, sa Lidehäll.

Startpistol

Politiet opplyste også om at de tre hendelsene som det ble meldt om mandag kveld og natt til tirsdag, trolig ikke har noe med snikskyttersaken å gjøre.

En av hendelsene var trolig lyden av en bilrute som knuste ved en teknisk feil i et bilverksted. En annen episode viste seg å være en startpistol. Da politiet rykket ut til det tredje meldte tilfellet, fant de ingenting.

– Dette er ikke den rette tiden å være ute i Malmö og vifte med våpenlignende gjenstander på, sa Lidehäll.

19 tilfeller

Politi mener det kan være en sammenheng mellom i alt 19 uoppklarte skyteepisoder i Malmö. Én person er drept og åtte såret i skyteepisodene, og ifølge politiet kan det se ut til at en snikskytter angriper innvandrere i byen.

– En spesialistgruppe har gjennomgått samtlige skytinger og konkludert med at det er stor sannsynlighet for at én og samme gjerningsmann står bak, men vi skal ikke låse oss til dette, sier Börje Sjöholm i politiet.

– Vi vet at samme våpen er anvendt i flere skytinger, men vi vil ikke si hvor mange. De tekniske bevisene er vårt trumfkort når vi sitter med en mistenkt, sier han. (©NTB)