Tusenvis marsjerte for Hobbit-film i New Zealand

Your browser doesn't support HTML5 video.

Se hobbit-demonstrasjonen her
Tusenvis av newzealendere marsjerte mandag i protest mot at produksjonen av filmen «Hobbiten» muligens skal flyttes til et annet land.

Flere av demonstrantene var kledd som Hobbiten eller andre karakterer fra fantasybøkene til J.R.R. Tolkien.

Demonstrasjonene ble arrangert i flere byer dagen før representanter for produksjonsselskapet Warner Bros. Pictures kommer til New Zealand for å avgjøre hvor filmingen skal foregå.

Se protestene her

Regissør Peter Jackson laget trilogien «Ringenes Herre» i hjemlandet New Zealand, noe som har betydd store inntekter for New Zealand og en real opptur for landets filmindustri.

Også produksjonen av «Hobbiten» var planlagt å foregå i New Zealand, men etter at fagforeninger protesterte mot arbeidsbetingelsene, fikk både Jackson og produksjonsselskapet kalde føtter. I forrige uke varslet Warner Bros at de lette etter andre land å gjøre opptak i, men siden har fagforeningene jenket på kravene.

Også landets statsminister John Key forsøker nå å sikre at innspillingen blir værende i New Zealand. Han skal tirsdag møte representanter for filmselskapet og mener det er 50 prosents sjanse for at Hobbit-filmingen vil foregå i New Zealand. (©NTB)