Scoret for kreftsyke «Matta»

Starts forsvarspillere scoret alle hjemmelagets mål i hjemmeoppgjøret mot Stabæk søndag kveld. Her feirer sørlendingene Avni Pepas 1-0-scoring. Foto: Tor Erik Schrøder (Scanpix) Les mer Lukk

Jesper Mathisen dundret inn den avgjørende scoringen for Start mot Stabæk søndag og dediserte målet til sin kreftsyke far.

– Det har vært en tøff tid for oss privat. Jeg scoret for pappa skyld og håper at det kan hjelpe ham i kampen videre. Er det noen som kan klare en slik kamp så er det han. Jeg krysser fingrene for at han blir frisk igjen, sa Jesper Mathisen til TV 2 om farens alvorlige sykdom.

Les også: Fakta eliteserien fotball menn søndag

Kanonfrispark

3-2-målet kom på et frispark knallhardt frispark åtte minutter før full tid.

Den yngre Mathisen dundret ballen inn via stolperota fra drøye 20 meter med venstreslegga, bare fem minutter etter at forsvarskollega og innbytter Espen Knudsen hadde stusset inn utligningen.

I og med at Avni Pepa scoret sørlendingens første mål før pausen var det kun spillere fra det bakerste leddet som scoret for Start søndag.

– Sinnssykt gøy. Som vanlig slapp vi inn noen enkle baklengsmål, men det var gøy å få en seier etter en trøblete tid, sa Jesper Mathisen.

– Det var veldig bittert å ligge under til pause. Vi greide å kjempe oss tilbake og tok tilbake ledelsen. Det ble utrolig spennende mot slutten, men denne seieren tar oss et hakk nærmere en god plassering oppsummerte Start trener Knut Tørum overfor TV 2.

Raknet igjen

For Stabæk endte det med nok et skuffende utfall i en kamp der bæringene så ut til å ha kontroll. Men Jan Jönssons menn gikk i fella og ble for defensive da de ledet 2-1 i Kristiansand.

Veigar Páll Gunnarson viste fine takter og var innblandet i forspillet til begge gjestenes mål. Men scoringene til Johan Andersson og Marius Helle holdt til slutt ikke for poeng denne gangen heller. Tapet var Stabæks tolvte i årets eliteserie. Det er langt unna ambisjonene til laget som før sesongen hadde som mål å kjempe i toppen av tabellen. (©NTB)