Første Aalesund-seier på Viking stadion

Viking-keeper Arild Østbø tabbet seg ut mot Tor Hogne Aarøy, som sendte Aalesund i ledelsen. Foto: Alf Ove Hansen (Scanpix) Les mer Lukk

Vikings sesong er blitt en sportslig fiasko etter søndagens 1-3-tap for Aalesund i Stavanger.

Aalesund utnyttet nådeløst to gedigne forsvarstabber fra Vikings side. Sunnmøringene ligger på en sterk femteplass på tabellen to runder før slutt. For Viking, en klubb som har uttalt at den ikke samler på fjerdeplasser, er det mer snakk om å komme seg opp blant topp ti på tabellen før sesongslutt.

Les også: Fakta eliteserien fotball menn søndag

Kampen bar preg av at det var to middelmådige lag som ikke hadde all verden å spille for.

Viking styrte spillet og kontrollerte kampen inntil unggutten Arild Østbø prøvde å drible av Tor Hogne Aarøy to ganger som bakerste mann. Aarøy snappet ballen og sendte gjestene i ledelsen. Keepertalentet Østbø var erstatter for en skadet Rune Almenning Jarstein og har hittil i sesongen gjort sine saker bra. Generaltabben mot Aalesund vil trolig bli en lærepenge han aldri glemmer.

Fornøyd Rekdal

Aalesund-trener Kjetil Rekdal var fornøyd med resultatet, men mente det var mye å gripe tak i spillemessig.

– Vi fikk en heldig ledelse, og det klaffet godt med taktikken. Vikings unge keeper var uheldig, men han kommer helt sikkert sterkt tilbake. For oss var det på tide å lykkes på bortebane igjen, sa han.

Rekdal registrerer at mange snakker om en mulig 4.-plass, men selv er han mest fokusert på neste hjemmekamp mot Brann.

– Vi har to kamper igjen av sesongen som vi har tenkt å vinne, og vi skal ikke fokusere for mye på tabellen.

Målscorer Tor Hogne Aarøy har aldri vunnet i Stavanger før.

– For oss har dette vært en vanskelig bortekamp, og derfor gjorde det godt å lykkes. Sesongen har vært vellykket for oss uansett hvordan det går i de to siste kampene, men det er viktig å avslutte med stil for å få en god start inn i neste sesong, sa han.

– Var det bevisst å presse Vikings unge keeper aggressivt?

– Det lå i bakhodet at Viking stilte med en uerfaren keeper, ja, og jeg fikk uttelling for å presse ham. Han er en ung spiller som forhåpentlig kommer tilbake. Jeg ønsker ham alt godt.

Ustabilt forsvar

Viking har hatt et ustabilt forsvar hele sesongen, og i annen omgang var det Håkon Skogseids tur til å feile. Michael Barrantes fikk servert en sjanse på sølvfat som han ikke unnlot å benytte seg av. For Viking-ledelsen er det bare å fortsette jakten på en forsvarssjef.

Aarøy punkterte siste rest av spenning før Erik Nevland scoret et trøstemål. Viking leverte nok et skuffende resultat på hjemmebane. Spillerne forlot banen til pipekonsert fra de av tilskuerne som ikke allerede hadde gått hjem.

Vikings sportsdirektør Egil Østenstad var en fåmælt mann etter kampen, og avviste å svare på spørsmål om for eksempel hans egen stilling.

– Det blir feil å ta de store beslutningene rett etter en slik kamp. Jeg har egentlig ingenting å si. Et slikt resultat kan ikke forsvares på noen som helst måte. Det blir dessuten feil å skylde på en ung spiller som gjør en stor feil. Denne kampen var så mye mer enn en feil, sa Østenstad. (©NTB)