Haugesund på bronsejakt

Nikola Djurdjic satte inn 1-0 fra straffemerket og sørget for Haugesunds tredje strake seier. Foto: Trond Reidar Teigen (Scanpix) Les mer Lukk

Haugesunds jubelcomeback i eliteserien fortsetter. Søndag tok rogalendingene sin tredje seier på rad.

Haugesund har imponert stort etter opprykket fra 1. divisjon og blandet seg inn i bronsestriden. De fleste poengene er kommet på hjemmebane, og 1-0-seieren over Sandefjord var bare lagets tredje borteseier denne sesongen.

– For oss er det kjært med alle poengene vi får. Vi har slitt på bortebane, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til TV 2.

Les også: Fakta eliteserien fotball menn søndag

– Billig straffe

Men seieren satt langt inne, for verken Sandefjord eller FKH kom til mange sjanser i søndagens oppgjør. Men elleve minutter før full tid gikk Nikola Djurdjic i bakken etter en duell med Olav Zanetti innenfor 16-meteren.

Dommer Kristoffer Helgerud dømte straffe, som Djurdjic valgte å ta selv. Joachim Heier gikk til riktig side, men klarte ikke å redde skuddet til serberen. Det var Djurdjics niende mål for sesongen.

– Jeg er veldig skuffet, og jeg synes det var en billig straffe. Det er surt når det blir avgjort på den måten. Det var skulder mot skulder inne i boksen, sa Sandefjord-trener Patrick Walker til TV 2 etter kampen.

Han mente også at Sandefjord ble snytt for straffespark i en situasjon med Fredrik Gulsvik noen minutter før.

Tung sesong

Nedrykksklare Sandefjord har ikke vunnet siden 2. serierunde (3-1 mot Molde) og ligger soleklart sist på tabellen etter en svak poengfangst (9).

Til tross for et nytt tap søndag, fant likevel Walker noen lyspunkt fra kampen.

– De første 25 minuttene spilte vi bra angrepsfotball og var trygge bakover, sa Walker.

Grindhaug gledet seg over tre poeng, men innrømmet at Haugesund ikke leverte noen stor forestilling i Sandefjord.

– Vi er godt fornøyd, men verken vi eller Sandefjord spilte noen stor fotballkamp. Vi var tålmodige og fikk målet, sa Grindhaug. (©NTB)