– Svært alvorlige anklager i Irak-dokumenter

Visestatsminister Nick Clegg, her sammen med statsminister David Cameron (t.h.), kaller anklagene mot lekkede Irak-dokumenter svært alvorlige. Foto: Rui Vieira (Reuters/Scanpix) Les mer Lukk

Anklagene mot amerikanskledede Irak-styrker i lekkede militærdokumenter er svært alvorlige, sier Storbritannias visestatsminister Nick Clegg.

Folk venter på en offisiell uttalelse fra USA om de «sjokkerende» anklagene mot amerikanske soldater og deres koalisjonspartnere i rundt 400.000 lekkede dokumenter, sier Clegg.

– Vi kan klage over hvordan denne lekkasjen skjedde, men jeg mener de fremsatte anklagene er svært alvorlige. Det er opprørende lesning, sier Clegg til BBC.

De siste dokumentene som er offentliggjort av nettstedet WikiLeaks, bekrefter at et stort antall sivile er blitt drept i krigen i Irak. Dokumentene beskriver samtidig hvordan USA dekket over at det irakiske politiet torturerte fanger.

Clegg er leder i Liberaldemokratene og har tidligere uttalt at han mener britenes avgjørelse om å delta i invasjonen av Irak i 2003, var ulovlig. (©NTB)