Etterforsker mistenkelig dødsfall i Haugesund

Politiet undersøker bygården med kommunale leiligheter i Haugesund, der en mann ble funnet død søndag morgen. Foto: Jan Kåre Ness (Scanpix) Les mer Lukk

Mann funnet død i en trapp i kommunal bygård søndag morgen.

Politiet etterforsker det de betegner som et mistenkelig dødsfall etter at mannen ble funnet død nederst i en trapp i en bygård med kommunale leiligheter.

- Holder alle muligheter åpne

– Vi har ingen indikasjoner på at noe kriminelt har skjedd, men vi holder alle muligheter åpne. Mannen er funnet nederst i en trapp i Kommunegården på Hauge i Haugesund. Han kan ha falt, og han kan ha havnet der på annet vis. Dette må vi forsøke å ta rede på, sier operasjonsleder Svein Roald Vikse i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

Politiet fikk melding om funnet av mannen litt over klokken 9.

– Vi jobber med det, og med å få avklart hva som har skjedd her. Vi har satt inn de ressursene som er tilgjengelige, sier operasjonsleder Knut Lyngholm i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt til NTB.

– Så langt kjenner vi ikke til noen vitner, men vi skal i gang med å avhøre dem som bor i oppgangen. Disse vil for øvrig bli løftet ut av sine leiligheter ved hjelp av brannvesenet, slik at de slipper å gå forbi den døde, sier Vikse.

Kommunegården består av leiligheter som tildeles av Haugesund kommune.

Evakuerte beboere

For å hindre at tekniske spor ble ødelagt i trapperommet hvor en mann ble funnet død i Haugesund søndag morgen, ble beboerne i bygningen evakuert med en lift.

Tidligere på dagen opplyste Svein Roald Vikse i politidistriktet at det ikke var indikasjoner på at det hadde skjedd noe kriminelt.

– Han kan ha falt, og han kan ha havnet der på annet vis. Dette må vi forsøke å ta rede på, men vi holder alle muligheter åpne.

Ikke identifisert

Mannen var tidlig søndag ettermiddag fortsatt ikke identifisert.

– Så langt kjenner vi ikke til noen vitner, men vi skal i gang med å avhøre dem som bor i oppgangen, sier Vikse.

Kommunegården består av leiligheter som tildeles av Haugesund kommune. (©NTB)