Har bevis som knytter fem skyteepisoder sammen

Minst fem av de om lag 15 skyteepisodene mot innvandrere i Malmö kan knyttes sammen, ifølge svensk politi. Bildet viser teknikere som undersøker området rundt en leilighet i Malmö der to personer ble skadet etter at det ble skutt inn gjennom et vindu torsdag kveld. Foto: Stig Åke Jönsson / Scanpix Les mer Lukk

Svensk politi sier de har bevis som knytter sammen fem av skyteepisodene i Malmö.

Ifølge Aftonbladet.se sitter politiet på bevis som viser at samme grovkalibrede håndvåpen ble brukt i fem av skyteepisodene. Det eneste dødsofferet for snikskytteren, 20 år gamle Trez West Persson, er ifølge avisen en av de fem som ble skutt med dette våpenet.

Totalt er det blitt avfyrt om lag 15 såkalt uforklarlige skudd i byen det siste året, alle mot personer med innvandrerbakgrunn.

Men først etter den siste ukens skyteepisoder gikk politiet ut med teorien om at det kan være én og samme person som skyter tilfeldig utvalgte personer med innvandrerbakgrunn.

Natt til lørdag var store politistyrker ute på gatene etter at en syklist fredag kveld meldte om nok en skyting. Politiets teknikere finkjemmet det aktuelle området uten å finne spor etter skyting.

Politiet sier det kan finnes flere gjerningspersoner, og at det ved enkelte episoder er flere ulikheter enn likhetstrekk med de øvrige episodene.

Siden oktober i fjor har det vært om lag 50 skyteepisoder i Malmö.

35 av disse sakene har vært knyttet til gjengoppgjør, men politiet har ingen forklaring på de resterende 15.

Les også:

Syklist beskutt i Malmö

SMS skaper panikk

To kvinner skutt torsdag kveld

Skyter innvandrere i ryggen i Malmö

- 16-åring beskutt i Malmö

(©NTB)