Sint Assange forlot intervju

Lederen for varslernettstedet WikilLeaks, Julian Assange, forlot et intervju med CNN i sinne. (Foto: AP Photo/SCANPIX, Bertil Ericson) Les mer Lukk

Da CNNs reporter spurte WikiLeaks-gründeren Julian Assange om sexsaken i Sverige, forlot en rasende Assange intervjuet.

Assange ble intervjuet av CNNs reporter Atika Schubert fredag i forbindelse med at WikiLeaks publiserte 400.000 hemmeligstemplede dokumenter om krigen i Irak.

Men da Schubert et stykke ut i intervjuet spurte Assange om «den juridiske situasjonen» han har havnet i etter voldtektsanklagene mot ham i Sverige, nektet han å svare.

– Jeg vil ikke til å snakke om dette, og jeg kommer til å forlate rommet dersom du fortsetter å forpeste dette svært alvorlige intervjuet med detaljer om mitt privatliv, sa han.

Schubert ville imidlertid ikke slippe temaet, og fortsatte å spørre Assange om det, blant annet om hvordan denne saken påvirker WikiLeaks.

Han nektet å svare og fortsatte med å true med å forlate rommet. Men Schubert ga seg ikke, og til slutt tok Assange av seg mikrofonen og gikk ut av TV-studio.Assange ble i sommer siktet for voldtekt og voldtektsforsøk i Sverige.

Han har hele tiden nektet skyld.

Les også: - Jeg har ikke voldatt

Les også: Ingen arrestordre på Assange

(©NTB)