Drapsdømt må betale 100.000 i erstatning

Tiltaltes forsvarer, John Christian Elden, passerer Mahmed Jamal Shirwacs enke, Fadumo Salah Abdullahi. En erstatningssum skal nå deles mellom henne og hennes fire barn. Les mer Lukk

Mannen som er dømt til tvungent psykisk helsevern etter drapet på Mahmed Jamal Shirwac i Trondheim, må betale 100.000 kroner i erstatning til de etterlatte.

Høyesterett har fastsatt erstatningsbeløpet, som skal deles likt mellom Shirwacs kone og hvert av de fire mindreårige barna mannen etterlot seg, skriver Adressa.no.

– Et klokt resultat som blir retningsgivende i alle andre saker, sier den drapsdømte 28-åringens forsvarer, advokat John Christian Elden.

Klienten hans ble i Frostating lagmannsrett i februar i fjor dømt til tvungent psykisk helsevern for å ha skutt og drept Shirwac på Heimdal 23. august 2008. Lagmannsretten påla mannen å betale til sammen en halv million kroner i erstatning, 100.000 til hver av de etterlatte.

Høyesterett la vekt på at 28-åringen var psykotisk i gjerningsøyeblikket og mener det må føre til «en vesentlig reduksjon av oppreisningsansvaret». Dermed slipper mannen unna med en femdel av beløpet.

Retten presiserer at avgjørelsen ikke skal få økonomisk betydning for de etterlatte, fordi utbetalingen fra voldsoffererstatningen ikke blir redusert som følge av at 28-åringens erstatningsansvar blir redusert. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheters forside.