Såpeglatt på Sørlandet

Redningsselskapene har travle tider med det såpeglatte føret på Sørlandet. Foto: Scanpix Les mer Lukk

Kulde og snøfall har kommet overraskende på bilistene på Sørlandet. Det har holdt redningsselskapenes telefoner varme fredag morgen.

Politiet i Agder hadde en travel torsdagskveld, hvor flere biler kjørte seg fast eller av veien. Fra klokken 6 fredag morgen gikk telefonene igjen varme hos redningstjenestene, skriver agderposten.no.

Til tross for varsel fra meteorologene, ser det ut til at folk har våget seg ut uten vinterdekk. Og de som har satt igjen bilen hjemme, har fått trøbbel i form av stans i kollektivtrafikken flere steder.

To busser skled av veien i Suldalen i Kristiansand fredag morgen, melder Fædrelandsvennens nettutgave. I Sunnhordland er alle busser innstilt, og barna kommer seg dermed ikke til skolen.

De som droppet bilen til fordel for bybanen i Bergen fredag morgen fikk seg også en overraskelse. Is på ledningen gjorde at vognene ikke fikk strøm, og enkelte passasjerer måtte vente i over to timer på transport, skriver bt.no.

Yr.no la fredag morgen ut varsel om vanskelige kjøreforhold på en rekke steder i Sør- og Vest-Norge. Det er ventet lokalt vanskelige kjøreforhold i ni fylker fra Agder i sør til Nord-Trøndelag i nord.

De dårlige kjøreforholdene til tross, det er foreløpig ikke meldt om alvorlig personskader som følger av vinterværet.(©NTB)