Liverpool klarte poeng i Napoli

Ryan Babel kom nærmest scoring for Liverpool, men ingen av lagene maktet å score i Napoli torsdag kveld. Foto: Ciro De Luca / Reuters / Scanpix. Les mer Lukk

Et ungt og uerfarent Liverpool-mannskap sørget for en opptur for manager Roy Hodgson. Napoli ble holdt til 0-0 torsdag.

Med det beholdt Liverpool ledelsen i europaligaens gruppe K. Etter to uavgjorte borte og seier hjemme har Hodgsons disipler fem poeng så langt. Manageren selv mente resultatet viser at det fortsatt er håp for den skakkjørte Liverpool-skuta.

– De nye eierne har gitt oss et løft, og vi har fått fornyet selvtillit med tanke på å klatre i serien. I kveld viste vi at vi ikke er døde som klubb, og mot Blackburn søndag vil spillerne gjøre alt for å vinne, sa Hodgson.

Les også: Stang ut for Rosenborg

Trenger seier

0-0-kampen var Napolis tredje strake uavgjorte, og italienerne må ta seg sammen om de skal avansere til sluttspillrunden. Trener Walter Mazzarri følte laget fortjente mer enn uavgjort mot Liverpool.

– Vi var gode i andre omgang. Vi var balanserte og spilte som vi pleier på hjemmebane. Vi var uheldige og hadde fortjent en scoring. Men vi viser framgang, og det er jeg fornøyd med, sa han.

Liverpool imponerte med god organisering og struktur mot Napoli, særlig med tanke på at de største stjernene var fraværende. Fernando Torres og Steven Gerrard var ikke engang med, mens Joe Cole startet på benken og Jamie Carragher bare holdt en omgang.

Redning på streken

Kampen startet rolig, og den første store hendelsen kom først i sluttminuttet i første omgang. Edinson Cavani la en fin ball tilbake til Marek Hamsik fra dødlinjen, men en godt plassert Paul Konchesky reddet slovakens avslutning på streken.

Etter hvilen spilte Napoli med litt større ambisjoner og var mer angrepsvillige. De skapte noen gode sjanser, men Liverpool holdt unna. For bortelaget var Ryan Babel nærmest, men nederlenderens avslutning etter 69 minutter ble for svak. (©NTB)

Mer om sport i ABC Nyheter.