Rooneys United-framtid avklares snart

Onsdag bekreftet Rooney at han ikke kommer til å forlenge kontrakten med Manchester United, som går ut etter neste sesong. (Foto: Scanpix) Les mer Lukk

Manchester United tok ingen beslutning i Wayne Rooney-saken i torsdagens krisemøte. Men avgjørelsen blir klar i nærmeste framtid.

– Vi er klar over den store interessen fra mediene for øyeblikket, men det er ingen utvikling foreløpig. Flere møter er blitt avholdt i dag, blant annet med Rooneys representanter. Resultatene av møtene vil bli klare i nær framtid, het det i en uttalelse fra Manchester United torsdag kveld.

Onsdag bekreftet Rooney at han ikke kommer til å forlenge kontrakten med klubben, som går ut etter neste sesong. 24-åringen hevdet at manglende ambisjoner hos United er grunnen til at han ønsker seg bort.

Les også: Ferguson: - Rooney vil forlate United

Spillerne «upåvirket»

De fleste forventer at 24-åringen blir solgt i januar, og skal vi tro de øvrige United-spillerne, er det null problem.

– Hvis en spiller på laget ikke stoler på de andre, burde han heller ikke spille for laget, sa venstreback Patrice Evra torsdag, og la til at det ikke er noe i veien med klubbens ambisjoner.

– Målet for oss er å vinne tilbake ligatittelen. I United må du vinne hvert år, det er kravet som henger over oss. Dersom en spiller ikke takler det presset, må han gå, sa franskmannen.

Flere ganger tidligere har store United-stjerner måttet pakke bagen og forlate Old Trafford etter å ha kommet på kant med manager Alex Ferguson. Midtbanespiller Darren Fletcher påpeker at United alltid har reist seg likevel.

– Det har skjedd noen ganger at store spillere har forlatt Manchester United, men Manchester United går videre. Det er den største klubben i verden, og vi må konsentrere oss om å fortsette å vinne. Det kan være et uromoment, men vi stoler på manageren, sa skotten.

Les også: Målscorer savnet på Old Trafford

Selges snart?

Men uansett hvor upåvirkede spillerne kan virke utad, er det ingen tvil om at Rooney-sagaen gir uønsket publisitet for United. Ferguson innkalte til torsdagens krisemøte for at situasjonen ikke skal ende opp som en saga.

– Vi vil ikke at dette skal fortsette og bli en saga. Vi har snakket med eierne og håper å avslutte bråket torsdag, sa Ferguson før møtet.

Samtidig ønsker United å kvitte seg med Rooney før verdien hans synker. Spilleren er verdsatt til rundt 500 millioner kroner, en pris erkerival Manchester City trolig er mer en villig til å betale. City-manager Roberto Mancini tror imidlertid ikke Rooney kommer til å forlate United.

– Han er en United-spiller. Det er upassende å snakke om at han skal hit. Vi har ikke vært i kontakt med Rooney, og jeg ønsker bare å uttale meg om mine egne spillere, sa Mancini onsdag. (©NTB)

Les også: Rooney kan forlate United for fem millioner pund

Les mer om sport i ABC Nyheter.